Συμπληρώνονται φέτος 55 χρόνια από την επιβολή της χούντας των συνταγματαρχών και την κατάλυση της δημοκρατίας στη χώρα για πάνω από 7 χρόνια.

7 χρόνια που η ελευθερία υπήρξε άγνωστη λέξη, χρόνια που ποτίστηκαν από τους νεκρούς μας, τους νεκρούς του αντιδικτατορικού αγώνα 1967-1974.

7 χρόνια που οι αγωνιστές και οι αγωνίστριες, οι δημοκράτες της πατρίδας μας, γνώρισαν τους τόπους εξορίας τους, τους τόπους φυλακής και φρικτού βασανισμού τους.

7 χρόνια που η αντιδικτατορική πάλη του λαού μας απέναντι στο φασισμό, έγραψε αθάνατες σελίδες ηρωισμού, αυταπάρνησης και θυσίας.

Τόποι της πατρίδας μας όπως η Αλικαρνασσός, το Παρθένι, ο Ωρωπός, ο Κορυδαλλός, η Μπουμπουλίνας, το ΕΑΤ-ΕΣΑ, τα Γιούρα κ.α., τόποι εξορίας και βασανισμού, έχουν να μαρτυρήσουν την θέληση του λαού μας για δημοκρατία, ψωμί, παιδεία, ελευθερία, για προκοπή, για ένα καλύτερο αύριο.

Από αυτή την στάση του λαού μας εμπνεόμαστε, διδασκόμαστε και ορθώνουμε μέτωπο απέναντι στον φασισμό, ως στοιχείο δημοκρατικής και αντιφασιστικής διαπαιδαγώγησης του λαού μας και ειδικά των νέων.

Ως ελάχιστο φόρο τιμής, αντιπροσωπεία της Δύναμης Ζωής κατέθεσε στο Μουσείο Αντιδικτατορικής Δράσης περιόδου 1967 -1974 λίγα λουλούδια σε όλους και όλες που “δεν αμέλησαν, που πήραν μαζί τους νερό, γιατί το μέλλον έχει πολλή ξηρασία” όπως λέει ο ποιητής.

Η Διοίκηση της Περιφέρειας οφείλει να εγκαταλείψει επιτέλους τις αρνήσεις και τις καθυστερήσεις της και να προχωρήσει άμεσα τις ενέργειες και διαδικασίες που είχε ξεκινήσει η Διοίκηση της Δύναμης Ζωής, για το δημοκρατικά αυτονόητο και ηθικά επιβεβλημένο: τη δημιουργία Μουσείου Αντιδικτατορικής δράσης της περιόδου 1967-1974 στον χώρο του πρώην ΕΑΤ – ΕΣΑ στο Πάρκο Ελευθερίας – στον τον τόπο – σύμβολο της αντιδικτατορικής και δημοκρατικής αντίστασης του λαού μας.

Share This