Με το δεκανίκι της Χρυσής Αυγής η Διοίκηση της Περιφέρειας στηρίζει το οικολογικό πραξικόπημα Χατζηδάκη
Με πραξικοπηματικό ουσιαστικά τρόπο η Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής, μετέτρεψε σε ψηφοφορία- παρωδία τη χθεσινή, έξι ωρών, συζήτηση του Περιφερειακού Συμβουλίου που διεξήχθη ύστερα από αίτημα της Δύναμης Ζωής και στηρίχτηκε από άλλες πέντε παρατάξεις και μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου, με θέμα την απόσυρση του αντιπεριβαλλοντικού νομοσχεδίου Χατζηδάκη.
“Προκαλεί βαθιά θλίψη ότι η συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο, η πρώτη μετά από 1.5 μήνα, για ένα τόσο κρίσιμο θέμα όπως αυτό της προστασίας του περιβάλλοντος απέναντι σε ένα καταστροφικό νομοσχέδιο που καταδικάζουν όλες οι περιβαλλοντικές οργανώσεις και αρμόδιοι φορείς, κατέληξε σε διαδικασίες που απαξιώνουν τη λειτουργία του συλλογικού μας οργάνου, απαξιώνουν την δημοκρατία και, εντέλει, αφήνουν απροστάτευτο το περιβάλλον της Αττικής. Με αποκλειστική ευθύνη της Διοίκησης, το Περιφερειακό Συμβούλιο της Αττικής δεν υιοθέτησε κοινό ψήφισμα σύσσωμης της αντιπολίτευσης για την απόσυρση του περιβαλλοντοκτόνου νομοσχεδίου της κυβέρνησης. Ο κ. Περιφερειάρχης επέλεξε το ακροδεξιό δεκανίκι της Χρυσής Αυγής, για να προωθήσει μικροκομματικές σκοπιμότητες. Με τη στάση του απάντησε στο ερώτημά μου για το πως πραγματικά εννοεί την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Έδειξε ότι τη θεωρεί εργαλείο αυτοπροβολής και εξυπηρέτησης προσωπικών στρατηγικών. Έδειξε ότι η δημοκρατία και η προστασία του περιβάλλοντος δεν συγκαταλέγονται μεταξύ των προτεραιοτήτων του. Προηγούνται οι επικοινωνιακές φιέστες, τα πομπώδη, άνευ ουσίας, λόγια και οι αποφάσεις σε βάρος του περιβάλλοντος, με φόντο τη συνεργασία με την Ακροδεξιά. Ο κ. Πατούλης περιφρονεί και τη Δημοκρατία και το περιβάλλον”, σχολίασε η Ρένα Δούρου.
Νωρίτερα, κατά την παρέμβασή της, η επικεφαλής της Δύναμης Ζωής είχε καλέσει τον Περιφερειάρχη να αποδείξει, με αφορμή την στάση της Περιφέρειας απέναντι σε ένα καταστροφικό και για τη Αττική νομοσχέδιο, αν πιστεύει όσα υποστήριζε παλιότερα, από τη θέση του προέδρου της ΚΕΔΕ περί “αυτοτέλειας και ανεξαρτησίας της Αυτοδιοίκησης”. Με τη στάση του, ο κ. Πατούλης έδωσε την απάντησή του, όχι σε μια παράταξη ή ένα πρόσωπο, αλλά στους πολίτες της Αττικής.
Συγκεκριμένα η Διοίκηση της Περιφέρειας επέλεξε, προχωρώντας σε απίστευτους ακροβατισμούς και επιχειρηματολογία, επί της ουσίας, να αρνηθεί την έκδοση ψηφίσματος για την απόσυρση του νομοσχεδίου φθάνοντας μέχρι του σημείου να συνεργαστεί, ξανά, ανοικτά με τη Χρυσή Αυγή.
Έτσι μόνο χάρη στο δεκανίκι που προσέφερε στη διοίκηση της Περιφέρειας η Χρυσή Αυγή, η οποία άλλαξε (!) την αρχική της ψήφο και μαζί με τον πάντα πρόθυμο κ. Τζήμερο, έγινε δυνατή με μία ψήφο διαφορά (49 – 48), η απόρριψη έκδοσης ψηφίσματος που ζητούσε απόσυρση του αντιπεριβαλλοντικού νομοσχεδίου της κυβέρνησης και που είχε τη στήριξη σύσσωμης της αντιπολίτευσης του Περιφερειακού Συμβουλίου! Μια πύρρειος νίκη…
Είχε προηγηθεί ένα κρεσέντο αοριστολογίας του κ. Περιφερειάρχη με στόχο να καλύψει την αδιαφορία και ολιγωρία που επέδειξε μπροστά σε ένα τόσο καταστροφικό νομοσχέδιο για το παρόν και το μέλλον της Αττικής αλλά για να κάμψει και τις αντιδράσεις κάποιων ελάχιστων συμβούλων της παράταξης του και ανεξαρτήτων οι οποίοι συμφωνούσαν με την απόσυρση του νομοσχεδίου.
Μάλιστα έφτασε μέχρι του σημείου να προτείνει με τραγελαφικό τρόπο να ψηφιστεί πρώτα το νομοσχέδιο και μετά να ζητήσει να γίνουν αλλαγές εκεί που υπάρχουν προβλήματα!
Για μια ακόμη φορά η σημερινή Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής αποδεικνύεται κατώτερη των περιστάσεων και μάλιστα σε ένα τόσο κρίσιμο θέμα που αφορά το περιβάλλον αλλά και τη λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Είναι κατά της Δημοκρατίας και κατά του περιβάλλοντος! Οι μάσκες έπεσαν!
Παρατίθεται το απορριφθέν από τη Διοίκηση της Περιφέρειας κοινό ψήφισμα της Αντιπολίτευσης:
«Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής -δεύτερο βουλευόμενο όργανο της χώρας μετά τη Βουλή των Ελλήνων- ζητάει την απόσυρση του Περιβαλλοντικού νομοσχεδίου που έχει εισαχθεί προς ψήφιση στην ολομέλεια της Βουλής, εν μέσω πανδημίας κορωνοϊου, προκειμένου να δοθεί επαρκής χρόνος διαβούλευσης, με τη συμμετοχή των Περιφερειών της χώρας, των αρμοδίων φορέων και των περιβαλλοντικών οργανώσεων».