Τις σημαντικές καθυστερήσεις και την ελλιπή χρηματοδότηση του Δημόσιου Οικολογικού Πάρκου στον Φαληρικό όρμο, που μαρτυρούν την απραξία της Διοίκησης Πατούλη, καταγγέλλει με σχετική της Επερώτηση η Δύναμη Ζωής. Η οποία θυμίζει ότι στις 11 Ιουνίου 2020 ο κ. Πατούλης είχε δεσμευθεί για τη δημοπράτηση του Δημόσιου Οικολογικού Πάρκου, που ανήκει στη δεύτερη φάση της Ανάπλασης του Φαληρικού. Οι πολίτες διαπιστώνουν την ασυνέπεια λόγων και έργων της Διοίκησης Πατούλη.

Στην Επερώτησή της η Δύναμη Ζωής θέτει το θέμα της χρηματοδότησης του Οικολογικού Πάρκου και της δημοπράτησής του, που αγνοείται.

Συγκεκριμένα ρωτά τη Διοίκηση γιατί το έργο εντάσσεται στο ΕΣΠΑ με το ανεπαρκές ποσό των 50 εκατομμυρίων όταν η συμβατική δαπάνη μόνο της Α Φάσης, που έχει σχεδόν ήδη εκτελεστεί, ανέρχεται στα 110 εκατομμύρια; Με ποιους όρους και προϋποθέσεις θα καλυφθεί ο προϋπολογισμός της Β Φάσης που είναι και το μείζον ζήτημα; Παράλληλα θέτει το θέμα της τύχης του Φορέα Διαχείρισης του έργου με τη συμμετοχή των Δήμων Καλλιθέας και Μοσχάτου – Ταύρου, που παραμένει στα χαρτιά.

Υπενθυμίζεται ότι η Διοίκηση της Δύναμης Ζωής τον Σεπτέμβριο του 2019 παρέδωσε στη σημερινή Διοίκηση πλήρη Μελέτη της Β Φάσης των έργων ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου, προς δημοπράτηση (σε επίπεδο προωθημένης Οριστικής Αρχιτεκτονικής Μελέτης), που μπορούσε μάλιστα να χρηματοδοτηθεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, αν δεν το μείωνε δραματικά η Κυβέρνηση Μητσοτάκη, χωρίς να υπάρξει καμία αντίδραση του ομοϊδεάτη του κ. Πατούλη.

Αδιαφορία, ανικανότητα; Η απραξία της Διοίκησης Πατούλη για το Δημόσιο Οικολογικό Πάρκο δεν είναι συγκυριακή. Αποτυπώνει την ιδεοληπτική της αποστροφή προς τους δημόσιους, με ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών, χώρους. Οι καθυστερήσεις, οι ελλείψεις, τα κενά και οι παραλήψεις, δεν έτυχαν, πέτυχαν!

Φωτό αρχείου από παλιότερη επίσκεψη της Ρ. Δούρου στο έργο της ανάπλασης του Φαληρικού

Share This