Δελτίο Τύπου με βίντεο

Στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων για την έγκριση των συμβάσεων της Διπλής Ανάπλασης, τέθηκε και πάλι από την Ανοιχτή Πόλη το ζήτημα των Προσφυγικών της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Υπενθυμίζεται ότι η μελέτη αποκατάστασης και επανάχρησης των Προσφυγικών έχει παραδοθεί από την προηγούμενη διοίκηση της «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΑΘΗΝΑΣ Α.Ε» και ότι υπάρχει προχωρημένη ωριμότητα για την έναρξη υλοποίησης του έργου ήδη από το 2019.

Στην απάντησή του ο Δήμαρχος κ. Μπακογιάννης υποστήριξε ότι από πλευράς του Δ.Α. “έχουν κάνει τα πάντα”, ότι κάνουν “συνεχείς κρούσεις στον Περιφερειάρχη [Αττικής] αλλά και συνολικά στον μηχανισμό της Περιφέρειας” και ότι “δεν υπάρχει κανένας λόγος που δεν έχει ξεκινήσει το έργο εδώ κι ενάμιση χρόνο”.

Τόσο η Δύναμη Ζωής όσο και η Ανοιχτή Πόλη έχουν θέσει το θέμα των Προσφυγικών στο περιφερειακό και στο δημοτικό συμβούλιο αντίστοιχα, καταθέτοντας εγγράφως ερωτήματα για τον προγραμματισμό του έργου. Σήμερα, αρκετούς μήνες μετά, αναγκαζόμαστε να ξαναθέσουμε τα ίδια ερωτήματα, ελπίζοντας σε απαντήσεις και από τον Περιφερειάρχη κ. Πατούλη, ο οποίος είναι το λιγότερο εκτεθειμένος:

  • Αν υφίσταται και σε ποιο στάδιο βρίσκεται η συνεργασία των δύο διοικήσεων, Περιφέρειας και Δήμου, για το εν λόγω έργο.

  • Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα για την έναρξη υλοποίησης του έργου.

  • Ποιες είναι οι κινήσεις στις οποίες θα προβεί η Π.Α. σε συντονισμό με τον Δ.Α. για την επανεκκίνηση ενός ήδη ώριμου έργου.

Share This