Με ψεύδη, χυδαιότητα και ύβρεις επιχείρησε να “απαντήσει” η Διοίκηση Πατούλη στην τεκμηριωμένη κριτική της Δύναμης Ζωής (ΔΤ στις 29 Αυγούστου) για την καθυστέρηση στις εργασίες απομάκρυνσης της εύφλεκτης φυτικής ύλης από τα πρανή και τις νησίδες των δρόμων της Δυτικής Αττικής. Καμία έκπληξη φυσικά εφόσον προέρχονται από μια Διοίκηση που, όπως η πολιτικά ομογάλακτή της Κυβέρνηση, δεν δίστασαν να τυμβωρυχήσουν σε εθνικές τραγωδίες προκειμένου να κερδίσουν εκλογές.

Μια Διοίκηση “άριστη” στις απευθείας αναθέσεις εκατομμυρίων, τους φωτογραφικούς διαγωνισμούς, την αδιαφάνεια, την έλλειψη λογοδοσίας.

Μια Διοίκηση, που ελλείψει επιχειρημάτων και απαντήσεων, καταφεύγει σε απειλές και χυδαία υπονοούμενα.

Μια Διοίκηση που τολμά να αποκαλεί ψέματα τα απτά στοιχεία και ψεύτες, όχι τα μέλη και την επικεφαλής της Δύναμης Ζωής, αλλά τους έντιμους υπηρεσιακούς παράγοντες που αντέδρασαν στις πρωτοφανείς μεθοδεύσεις της νυν Περιφερειακής Αρχής.

Μια Διοίκηση που αντί απαντήσεων για τις ευθύνες της στην καθυστερημένη απομάκρυνση της εύφλεκτης φυτικής ύλης από τα πρανή και τις νησίδες των δρόμων της πολύπαθης Δυτικής Αττικής, καταφεύγει σε φθηνά λογοπαίγνια επιπέδου… troll του διαδικτύου.

Ουδεμία έκπληξη λοιπόν όταν στην “απάντησή” του ο κ. Κοσμόπουλος, Αντιπεριφερειάρχης Δ. Αττικής αντί να απολογηθεί για την καθυστέρηση, κατηγορεί τη Διοίκηση Δούρου!

Αντιπολίτευση στην Αντιπολίτευση, ακολουθώντας το παράδειγμα της κυβέρνησης Μητσοτάκη που κάνει το ίδιο απέναντι στην Αξιωματική Αντιπολίτευση.

Λέξη δεν υπάρχει στην “απάντηση” του κ. Αντιπεριφερειάρχη για τα συγκεκριμένα.

  • Για το γεγονός δηλαδή ότι η Σύμβαση για την απομάκρυνση της εύφλεκτης φυτικής ύλης για το έτος 2022 υπογράφτηκε στο τέλος Αυγούστου (ΑΔΑΜ: 22SYMV011136429, όπως φαίνεται και από το επισυναπτόμενο), 4 μήνες μετά την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου, με απόλυτη ευθύνη της Διοίκησης Πατούλη.

  • Για το γεγονός ότι οι αναγκαίες εργασίες απομάκρυνσης της εύφλεκτης φυτικής ύλης για το διάστημα Μαΐου – Αυγούστου 2022 καλύφθηκαν – πασαλείφτηκαν είναι η σωστή έκφραση – σε ποσοστό μόλις 27%; Και, εννοείται, πάντα με απ’ ευθείας ανάθεση.

  • Για το γεγονός ότι ο κ. Αντιπεριφερειάρχης είναι υπότροπος. Γιατί και πέρσι τα ίδια χάλια είχαμε, με την Σύμβαση (απ’ ευθείας ανάθεση, εννοείται) να ανατίθεται μόλις στις 20.07.2021 (ΑΔΑΜ 21SYMV008943963). Το δε ποσό της απ’ ευθείας ανάθεσης ήταν πάλι πολύ κατώτερο των απαιτήσεων, μόλις 22% της φετινής Συμβατικής δαπάνης.

Το μόνο σωσίβιο του κ. Αντιπεριφερειάρχη είναι η φράση ότι οι εργασίες φέτος ξεκίνησαν στις 20 Μαΐου. Χωρίς σύμβαση; Η Διοίκηση οφείλει στους πολίτες να δώσει εξηγήσεις γιατί, ως γνωστόν, εκ του νόμου απαιτείται σύμβαση για την εκτέλεση εργασιών…

Αντιθέτως, η Διοίκηση είναι λαλίστατη όταν, προκειμένου να καλύψει την ένδεια επιχειρημάτων της, καταφεύγει στο τι γινόταν το… 2015, όταν το συγκεκριμένο αντικείμενο (αποψίλωση νησίδων) είχε παραδοθεί από το Υπουργείο Υποδομών στην Περιφέρεια Αττικής σε κατάσταση αποδιοργάνωσης και εκτελούνταν μέσω διαφόρων επιμέρους Συμβάσεων (συντήρηση οδών κλπ). Ήταν ακριβώς η περίοδος που η Διοίκηση της Δύναμης Ζωής έβαζε σε αυτό το χάος τάξη, παραδίδοντας, ύστερα από μεγάλη προσπάθεια σε συνεργασία με τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφέρειας, στη νέα Περιφερειακή Αρχή, μία άρτια οργανωμένη κατάσταση το 2019, την οποία κάλλιστα θα μπορούσε να την είχε συνεχίσει, αν βέβαια πραγματικά την ενδιέφερε η άσκηση χρηστής διοίκησης με γνώμονα την προστασία και την ασφάλεια των κατοίκων της Αττικής. Φευ. Από την πρώτη στιγμή στιγμή έγινε φανερό ότι τη Διοίκηση Πατούλη την ενδιαφέρουν αποκλειστικά οι απευθείας αναθέσεις, η αδιαφάνεια και η επικοινωνιακή διαχείριση.

Όμως κανένα ψέμα, καμία χυδαιότητα, κανένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα δεν μπορούν να την απαλλάξουν από την υποχρέωση να δώσει εξηγήσεις για τη διαχείριση του δημόσιου χρήματος, για την προστασία και την ασφάλεια των πολιτών, όχι στη Δύναμη Ζωής αλλά στους ίδιους τους πολίτες.

Share This