Απάντηση της “Δύναμης Ζωής” στον Γ. Λακόπουλου και στην ιστοσελίδα www.ieidiseis.gr

Για την ακριβή ενημέρωση των αναγνωστών της έγκριτης ιστοσελίδας σας και για να μην δημιουργούνται εσφαλμένες εντυπώσεις σε βάρος της περιφερειακής παράταξης “Δύναμη Ζωής” στην Περιφέρεια Αττικής, θα πρέπει να αποκαταστήσουμε την αλήθεια σε σχέση με όσα αναφέρει στο άρθρο του υπό τον τίτλο “Γ. Πατούλης: Φέουδο”, ο συνεργάτης σας, κ. Γ. Λακόπουλος.

Πρώτον. Η “Δυναμη Ζωής” και η Ρένα Δούρου όχι μόνο δεν “έβαλαν πλάτη” στις παράτυπες προσλήψεις στην Περιφέρεια, αλλά με τρία Δελτία Τύπου (7 Μαΐου 2020, “Μπάχαλο με τις προσλήψεις έκτακτου προσωπικού στην Περιφέρεια Αττικής, 22 Ιανουαρίου 21, “Δημοσιογράφοι για την αντιμετώπιση της πανδημίας”, και 10 Μαρτίου 21, “Πότε θα σταματήσει το πάρτι προσλήψεων ημετέρων στη Περιφέρεια Αττικής;”) άσκησαν κριτική στις ενέργειες της σημερινής Διοίκησης, θέτοντας το θέμα της ανάγκης στελέχωσης της Περιφέρειας (που αδυνατεί να επιτελέσει την αποστολή της προς τους πολίτες εξαιτίας σοβαρής υποστελέχωσής της), με όρους νομιμότητας, διαφάνειας, αξιοκρατίας, γνωστοποίησης της προκήρυξης των προσλήψεων, ύπαρξης και μοριοδότησης κριτηρίων. Ακριβώς τους όρους που δεν τηρεί η σημερινή Περιφερειακή Αρχή. “Καθημερινά οι πολίτες και οι εργαζόμενοι διαπιστώνουν πόσα βήματα προς το κακό παρελθόν κάνει η Περιφερειακή Αρχή, ξεδιπλώνοντας ρουσφετολογικές πρακτικές που δεν εκθέτουν μόνο την Περιφέρεια, απαξιώνουν το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα στην εργασία, εμπαίζουν τους εργαζόμενους, αντιμετωπίζοντάς τους ως πρώτης και δεύτερης κατηγορίας. Ημέτερους και… λοιπούς…”, σημείωνε το τελευταίο σχετικό Δελτίο Τύπου, με τίτλο “Πότε θα σταματήσει το πάρτι των προσλήψεων ημετέρων στην Περιφέρεια Αττικής”, στις 10 Μαρτίου 2021. Απλή ανάγνωση των τριών Δελτίων Τύπου είναι αρκετή για να έχει ο καλόπιστος αναγνώστης την πλήρη εικόνα στο θέμα αυτό.

Να σημειώσουμε επίσης ότι στην Οικονομική Επιτροπή, φέτος τον Ιανουάριο, όπου ομόφωνα, απο ολες τις παρατάξεις εγκρίθηκε η σχετική δαπάνη, οι εκπρόσωποι της Δύναμης Ζωής προειδοποιούσαν ότι: “α) η προσωρινή και επείγουσα αυτή λύση δεν αναιρεί την ανάγκη να καλυφθούν το ταχύτερο δυνατόν οι μεγάλες ελλείψεις μόνιμου προσωπικού β) οι προσλήψεις οφείλουν να γίνουν με δίκαια κριτήρια και με μοριοδότηση ΑΣΕΠ γ) απαιτείται η επιπλέον πρόσληψη 120 ειδικευμένων νοσηλευτών και εποπτών υγείας, προκειμένου να δημιουργηθεί Περιφερειακό Κέντρο Δειγματοληψιών που είναι υψίστης σημασίας προτεραιότητα για την αντιμετώπιση της Covid-19”.

Δεύτερον. Σε ό,τι αφορά τη νομική εκπροσώπηση της Περιφέρειας Αττικής, στις τραγωδίες στο Μάτι και τη Μάνδρα, θυμίζουμε τα… στοιχειώδη. Είναι θεσμική υποχρέωση της Περιφέρειας να εκπροσωπείται στα αστικά δικαστήρια σχετικά με τις απαιτήσεις οποιουδήποτε πολίτη. Στα δικαστήρια αυτά η περιφέρεια δεν υπερασπίζεται κάποιο πρόσωπο, αλλά τα δικά της συμφέροντα ως νομικό πρόσωπο αφού αυτήν αφορούν οι απαιτήσεις. Αντίστοιχες απαιτήσεις υπάρχουν κατά όλων των φορέων, Δήμων, Περιφέρειας, κράτους. Ακόμα και πρωτοετής φοιτητής της νομικής γνωρίζει ότι η ποινική και η αστική διαδικασία είναι ανεξάρτητες και ο υπαινιγμός ότι η υπεράσπιση των συμφερόντων της Περιφέρειας δηλαδή των φορολογουμένων, σχετίζεται με ποινική υπόθεση της επικεφαλής μας, αγγίζει τα όρια της συκοφαντίας. Η δε φράση “στη βάρδια της” είναι ένα διαστρεβλωμένο απόσπασμα από μια συνέντευξη, στη οποία εκφράζει ακριβώς το αντίθετο από αυτό που την συκοφαντούν.

Τέλος. Οι 20 Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Δύναμης Ζωής με επικεφαλής τη Ρένα Δούρου, με αίσθηση ευθύνης απέναντι στους πολίτες, ασκούν σοβαρή, ολιστική και προγραμματική αντιπολίτευση. Ελέγχουν τη Διοίκηση και καταγγέλλουν τεκμηριωμένα τα κακώς πραττόμενά της, καταθέτοντας παράλληλα προτάσεις. Δεν περιοριζόμαστε δηλαδή σε μια στείρα, καταγγελτική αντιπολίτευση κραυγών, αλλά, αξιοποιώντας την εμπειρία μας ως Διοίκηση την περίοδο 2014 – 2019, επιδιώκουμε τη διαφύλαξη του δημοσίου συμφέροντος και την προστασία των έργων που έχει ξεκινήσει η Διοίκησή μας και τα οποία η σημερινή εγκαταλείπει είτε υπονομεύοντας είτε αλλάζοντάς τους ριζικά χαρακτήρα. Συγκρουόμαστε με τη Διοίκηση στη βάση πολιτικών επιχειρημάτων για την αποστολή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και όχι για λόγους εντυπωσιασμού. Και αυτό γιατί ο χώρος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της βαθμίδας διακυβέρνησης που βρίσκεται πιο κοντά στον πολίτη, δεν πρέπει να είναι αρένα μονομάχων με μικροπαραταξιακές επιδιώξεις αλλά πεδίο παραγωγής έργου για τις τοπικές κοινωνίες. Όποιος άλλωστε παρακολουθεί, μέσω του Διαδικτύου (της ιστοσελίδας της Δύναμης Ζωής), τη λειτουργία μας στην Περιφέρεια, διαπιστώνει ότι καταγγέλλουμε τη σημερινή Διοίκηση της Περιφέρειας για τη στρατηγική επιλογή που έχει κάνει, να απαξιώνει και να υποβαθμίζει τη λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου και γενικότερα την τοπική δημοκρατία. Οι τοποθετήσεις και τα πεπραγμένα μας βρίσκονται στη διάθεση όλων των πολιτών, αναρτημένα στην ιστοσελίδα μας. Πιστή στις δημοκρατικές και συμμετοχικές της αρχές, η Δύναμη Ζωής είναι ανοικτή στην κριτική και τον διάλογο.

Share This