Ρένα Δούρου: Ο Περιφερειάρχης δεν συμπαραστέκεται στους ανθρώπους του ΕΣΥ αλλά στην κυβέρνηση

Αποκαλυπτική υπήρξε η στάση της Διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής για μια ακόμη φορά στη Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου την Τετάρτη 31.03.2021.

Αρνήθηκε να αποδεχτεί την συζήτηση και την έκδοση ψηφίσματος για την απόλυση του επικουρικού γιατρού και Προέδρου του Συλλόγου των εργαζομένων στο Νοσοκομείο “Αγ. Σάββας” στην οποία προχωράει το Υπ. Υγείας και η Κυβέρνηση ως εκδίκηση για την συνδικαλιστική δράση του. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι ο γιατρός αυτός είναι ο μόνος από τους περίπου 2.000 επικουρικούς γιατρούς, του οποίου η σύμβαση δεν ανανεώνεται όπως των υπόλοιπων συναδέλφων του έως και τον Οκτώβρη του 2021.

Δυστυχώς η εκδικητική στάση της κυβέρνησης απέναντι στον πρόεδρο του Συλλόγου των Εργαζομένων του νοσοκομείου Άγιος Σάββας, δεν μας ξαφνιάζει από μια κυβέρνηση που όχι μόνο δεν αφουγκράζεται τα προβλήματα που μεταφέρουν οι άνθρωποι του ΕΣΥ που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, αλλά τους εκδικείται. Η συγκεκριμένη δεν είναι η πρώτη, δεν είναι η μόνη και ούτε η τελευταία τέτοιους είδους εκδικητική συμπεριφορά, από μια κυβέρνηση που θέλει να είναι μέρος του προβλήματος και όχι της λύσης σε βάρος πάντα της υγείας των πολιτών. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο ομογάλακτος Περιφερειάρχης, που αν και Πρόεδρος του ΙΣΑ, αντί να ασχοληθεί με την ολοκλήρωση των έργων που άφησε η Διοίκηση της Δύναμης Ζωής και στην υγεία, σήμερα απορρίπτει το ψήφισμα αυτό. Προφανώς σε ένδειξη συμπαράστασης όχι προς τους ανθρώπους του ΕΣΥ αλλά προς την κυβέρνηση. Καθείς και οι επιλογές του”, δήλωσε σχετικά η Ρένα Δούρου.

Είναι αποκαλυπτική η στάση της Διοίκησης της Περιφέρειας, γιατί μπλοκάρει την έκδοση ενός αυτονόητου ψηφίσματος συμπαράστασης από το Περιφερειακό Συμβούλιο στον συνδικαλιστή γιατρό που απολύεται, ταυτιζόμενη έτσι με την αντι-συνδικαλιστική στάση της ομογάλακτης κυβέρνησης.

Την στιγμή μάλιστα που η πανδημία καλπάζει, καθημερινά χάνονται δεκάδες συνάνθρωποι μας, οι Μ.Ε.Θ. δεν επαρκούν, η κοινωνία βρίσκεται σε 5μηνο lockdown, προτεραιότητα Κυβέρνησης και Διοίκησης της Περιφέρειας αποτελεί η προβολή και η επικοινωνιακή διαχείριση.

Share This