Απόφαση – κόλαφο κατά της δεξιάς Διοίκησης Πατούλη πήρε χθες το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, απορρίπτοντας τον Οικονομικό Απολογισμό έτους 2022 της Διοίκησης Πατούλη.

Αποδεικνύεται έτσι ότι η συστηματική δουλειά χρόνων της Περιφερειακής Παράταξης «Δύναμη Ζωής – Ρένα Δούρου», με την τεκμηριωμένη και εποικοδομητική αντιπολιτευτική κριτική απέναντι στην διασπάθιση δημοσίου χρήματος από τη Διοίκηση Πατούλη, φέρνει πλέον απτά αποτελέσματα. Αποτέλεσμα ήταν χθες το Περιφερειακό Συμβούλιο να απορρίψει τον Οικονομικό Απολογισμό έτους 2022 της Διοίκησης Πατούλη, ο οποίος εμφανίζει τεράστιο ταμειακό έλλειμμα ύψους 162 εκατομμυρίων ευρώ.

Συγκεκριμένα, τον Οικονομικό Απολογισμό καταψήφισε σύσσωμη η Δημοκρατική Αντιπολίτευση, ενώ τον υπερψήφισε η Διοίκηση Πατούλη με τα ακροδεξιά δεκανίκια της (παράταξη Τζήμερου και Χρυσή Αυγή). Η Δημοκρατική Αντιπολίτευση επικράτησε με ψήφους 50 – 48.

«Πρόκειται για την αρχή του τέλους της Διοίκησης Πατούλη», σχολίασε η επικεφαλής της «Δύναμης Ζωής» Ρένα Δούρου. Και συνέχισε: «Η ήττα της παράταξης Πατούλη, παρά την αμέριστη στήριξη της Ακροδεξιάς είναι προάγγελος της μεγάλης πολιτικής αλλαγής που έρχεται σε 10 ημέρες στο κεντρικό πολιτικό επίπεδο. Αποδεικνύεται ότι οι προοδευτικές και δημοκρατικές δυνάμεις μπορούν να ανατρέπουν συσχετισμούς και στις πιο δύσκολες συνθήκες, όταν βάζουν σε δεύτερο πλάνο τις διαφορές τους και προτάσσουν κοινούς στόχους! Και βέβαια, δουλεύοντας με μεθοδικότητα, αξιοπιστία και απόλυτη τεκμηρίωση».

Η «Δύναμη Ζωής», δια του εισηγητή της Χρ. Καραμάνου, επισήμανε: κατά τη διάρκεια της συζήτησης ότι η Περιφέρεια Αττικής μετά την ηθική κατάπτωση οδηγείται πλέον στην οικονομική κατάρρευση. Μετά τον ορυμαγδό των απ’ ευθείας αναθέσεων και των φωτογραφικών διαγωνισμών με μία μόνο προσφορά (πάνω από 500 εκατ. ευρώ) της Διοίκησης Πατούλη, η Περιφέρεια Αττικής βρίσκεται πλέον στο χείλος της χρεοκοπίας, με το τεράστιο έλλειμμα των 162 εκατ. ευρώ. Σημειώνουμε ότι το ποσό αυτό προκύπτει από στοιχεία που μας έδωσαν οι ίδιες αρμόδιες τεχνικές και οικονομικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής, κατόπιν σχετικής Ερώτησής μας. Πρόκειται δηλαδή για αντικειμενικά και αδιαμφισβήτητα στοιχεία.

Την ίδια στιγμή, ως συνέπεια αυτή της τραγικής οικονομικής κατάστασης, τα έργα βαλτώνουν και πολλές Συμβάσεις έργων διαλύονται. Ήδη μετράμε 18 διαλύσεις Συμβάσεων επί Διοίκησης Πατούλη, όταν στα προηγούμενα χρόνια ύπαρξης της Περιφέρειας Αττικής δεν έγινε ούτε μία! Εξ αυτών δε, οι 9 αφορούν κρίσιμα αντιπλημμυρικά έργα (Καρέας, Κόρμπι, Νίκαια, Χαϊδάρι, Νέα Ιωνία, Μοσχάτο, Πολύδροσο Αμαρουσίου, Καλλιθέα), καθώς ο τίτλος που θα χαρακτήριζε την πολιτική της Διοίκησης Πατούλη είναι «Αντιπλημμυρικά STOP».

Σημειώνουμε επίσης ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο απέρριψε, με τον ίδιο ακριβώς συσχετισμό, την Εισήγηση της Διοίκησης Πατούλη για μια φωτογραφική τροποποίηση του Προγράμματος Προμηθειών, που αποσκοπούσε στη νομιμοποίηση ενός ακόμη φωτογραφικού και υπερτιμολογημένου διαγωνισμού (ύψους 1 εκατ. ευρώ) με πρόσχημα την πυρασφάλεια του Πεδίου Άρεως, που όμως καμία συμβολή δεν είχε σε αυτήν.

Τέλος, το Περιφερειακό Συμβούλιο απέρριψε, με τον ίδιο ακριβώς συσχετισμό, και την 1η Τροποποίηση Προϋπολογισμού έτους 2023. Σε αυτήν, η Διοίκηση Πατούλη είχε εντάξει τις δαπάνες για τη διεξαγωγή των εκλογών και την μισθοδοσία των Συμβασιούχων υπαλλήλων, όμως παράλληλα είχε συμπεριλάβει και πολλές προβληματικές δαπάνες. Αυτός ο επί της ουσίας εκβιασμός του Περιφερειακού Συμβουλίου δεν «πέρασε» κι έτσι η Διοίκηση Πατούλη αναγκάστηκε να δεχθεί την πρόταση της Δημοκρατικής Αντιπολίτευσης να υπάρξει νέα διαδικασία Αναμόρφωσης του Προϋπολογισμού, η οποία να συμπεριλαμβάνει μόνον τις εκλογικές δαπάνες και την μισθοδοσία των Συμβασιούχων υπαλλήλων.

Share This