Η Δύναμη Ζωής αποχώρησε από τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου καταγγέλλοντας τη συστηματική υποβάθμισή του από τη δεξιά Διοίκηση

Η Περιφερειακή Παράταξη «Δύναμη Ζωής» επέλεξε την ειλικρίνεια από την υποκρισία και αποχώρησε από τη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που μετά από 4 χρόνια θητείας του κ. Πατούλη, για πρώτη φορά μετά από τα μέτρα λόγω covid έγινε δια ζώσης αντί της συνήθους τηλεδιάσκεψης. Και μάλιστα με την εμφάνιση για πρώτη φορά μετά την πανδημία, του Περιφερειάρχη.

Η Παράταξη «Δύναμη Ζωής» με επικεφαλής τη Ρένα Δούρου κατήγγειλε από το βήμα του Περιφερειακού Συμβουλίου, δια στόματος του κ. Θ. Σχινά Περιφερειακού Συμβούλου και πρώην Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου την για πολλοστή φορά υποβάθμιση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Μια υποβάθμιση που απαίτησε η διοίκηση Πατούλη και νομοθέτησε η κυβέρνηση της ΝΔ με συνεδριάσεις από απόσταση (με τηλεδιάσκεψη) ακόμη και μετά την άρση των μέτρων, μια διαδικασία που έγινε συνήθεια και ορίστηκε ως πάγιος τρόπος συνεδρίασης για την νέα περιφερειακή θητεία 2024-2028. Η ίδια διοίκηση της Περιφέρειας και η ίδια κυβέρνηση που νομοθέτησε τον περιορισμό των αρμοδιοτήτων του Περιφερειακού Συμβουλίου και τη μεταφορά τους στην «ελεγχόμενη» Οικονομική Επιτροπή.

Σήμερα η διοίκηση Πατούλη επέλεξε την μεγαλοπρεπή αίθουσα του Μεγάρου της Παλαιάς Βουλής γιατί ήθελε για τελευταία φορά την προβολή της. Ως κεντρικό θέμα της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου ήταν ο απολογισμός της θητείας του κ. Πατούλη με την παρουσίαση έργων του ΠΕΠ Αττικής 2014-2020, του ΕΣΠΑ δηλαδή που διαχειρίζεται ο Περιφερειάρχης για την υλοποίηση του οποίου είχε μόνο 2 έτη θητεία και όλα τα έργα που εντάχθηκαν σε αυτό είχαν επιλεγεί, ενταχθεί και εκτελούνταν από την θητεία της κ. Ρ. Δούρου Χαρακτηριστικά αναφέρουμε τα εξής έργα και δράσεις όπως η ενίσχυση ου Πυροσβεστικούς Σώματος του ΕΚΑΒ και της Ελληνικής Αστυνομίας με οχήματα, τον μηχανολογικός εξοπλισμό των νοσοκομείων Αττικής, το αντιπλημμυρικό έργο της Μάνδρας κ.λπ. έργα που τελικά προέβαλε ως δικά του.

Απολογισμός με δανεικά, όπως ακριβώς επιχείρησε να πράξει και προεκλογικά, επισκεπτόμενος τους Δήμους της Αττικής, όσο τουλάχιστον του επέτρεψε ο κ. Μητσοτάκης. Το οξύμωρο είναι ότι την ερχόμενη Πέμπτη θα συνεδριάσει το Περιφερειακό Συμβούλιο για τελευταία φορά για την κατάρτιση του Προϋπολογισμού του έτους 2024 και του Προγράμματος Εκτελεστέων Έργων της Περιφέρειας Αττικής, αλλά αυτή τη φορά πάλι με τηλεδιάσκεψη!

Μόνο για λόγους επικοινωνίας επέλεξε να συνεδριάσει σήμερα το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής ο κ. Πατούλης με φωτογραφίες και κάμερες. Τελικά, αυλαία καπηλείας επέλεξε ο κ. Πατούλης.

Share This