Η Δύναμη Ζωής, τόσο από τη θέση της Διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής την περίοδο 2014 – 2019 όσο και σήμερα, από εκείνη της μείζονος Αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο, υπηρέτησε και υπηρετεί αδιαπραγμάτευτα το δημόσιο συμφέρον. Η εμπέδωση της τοπικής Δημοκρατίας μέσα από τον απόλυτο σεβασμό της νομιμότητας, ήταν και παραμένει η πυξίδα της δράσης μας.

Τους τελευταίους μήνες, με επίκληση την πανδημία covid19, η Διοίκηση της Περιφέρειας σχοινοβατεί επικίνδυνα επιλέγοντας να κινηθεί σχεδόν στα όρια της νομιμότητας, υποβαθμίζοντας παράλληλα τη λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου αλλά και της Οικονομικής Επιτροπής, με ελλιπείς εισηγήσεις της τελευταίας στιγμής, συνεδριάσεις δια περιφοράς, διαδικασίες “εξπρές”. Η συνολική εικόνα παραπέμπει σε θεσμικό πισωγύρισμα, που δεν αφορά ένα πρόσωπο ή μία παράταξη, αλλά την συνολική απαξίωση των συλλογικών θεσμών της Περιφέρειας, και μεγάλο χαμένο το Δημόσιο Συμφέρον.

Μπορεί λοιπόν ο Περιφερειάρχης υπό τη σαρωτική πίεση της Αντιπολίτευσης να αναγκάστηκε να πάρει χθες πίσω (αν και στην τελευταία συνεδρίαση του ΠΕ.ΣΥ την είχε υπερασπιστεί), την πολλαπλά έωλη απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής για την προμήθεια 500 σετ μηχανημάτων απολύμανσης προϋπολογισμού 930.000 ευρώ, ενόψει της δωρεάς τους στην ΠΕΔΑ για την αντιμετώπιση των συνεπειών του covid19, ωστόσο το πρόβλημα παραμένει. Ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας, ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών και τα μέλη της Διοίκησης στην Οικονομική Επιτροπή είναι πολιτικά και ηθικά εκτεθειμένοι γιατί η ματαίωση αποτελεί ομολογία ότι επρόκειτο για απόφαση πολλαπλά διάτρητη. Ήταν μια απόφαση που έπληττε σοβαρά το δημόσιο συμφέρον, καθώς αποτελούσε τον ορισμό της μετατροπής διαγωνισμού σε απευθείας ανάθεση, με αδιαφανή διαδικασία διαπραγμάτευσης, με εξόφθαλμα “φουσκωμένο” προϋπολογισμό, με φωτογραφικές τεχνικές προδιαγραφές, που θα προξενούσε βλάβη του δημοσίου άνω των 400.000 ευρώ.

Η Δύναμη Ζωής λειτούργησε και λειτουργεί χωρίς να λαμβάνει υπόψη της την έννοια του ‘πολιτικού κόστους’, αυτού ακριβώς που οδήγησε την πατρίδα μας στην πολιτική, οικονομική και ηθική χρεοκοπία. Το ίδιο πράξαμε και στην τελευταία υπόθεση προμήθειας μηχανημάτων απολύμανσης, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με πρωτόγνωρες διαδικασίες που πλήττουν το δημόσιο συμφέρον και μάλιστα με την επίκληση της κρίσιμης ανάγκης προστασίας των πολιτών από την πανδημία. Για εμάς δεν είναι θέμα κάποιων γραφειοκρατικών διαδικασιών. Πρόκειται για θέμα Δημοκρατίας, δημόσιας λογοδοσίας. Θέμα πολιτικού ήθους.

Share This