Αυτογκόλ για την απερχόμενη Διοίκηση Πατούλη αλλά και ομολογία κακοδιοίκησης, η άρον – άρον ανάκληση της πολιτικά και νομικά έωλης απόφασής της για πρόσληψη από την Περιφέρεια Αττικής, στις 16 Αυγούστου, δέκα ημέρες πριν από την αναστολή, λόγων εκλογών, των προσλήψεων, έξι δικηγόρων “µε σχέση έμμισθης εντολής υπό την ιδιότητα του Νομικού Συμβούλου”! Μπορεί να ανακάλεσε άρον – άρον την άκρως προκλητική απόφασή του ο κ. Πατούλης ωστόσο αυτή η ανάκληση δεν μπορεί να κρύψει την πραγματικότητα – ότι πρόκειται για μια Διοίκηση που μέχρι την τελευταία ημέρα της θητείας λειτουργεί με όρους πελατειακούς, αδιαφάνειας, με αποκλειστικό στόχο την εμπέδωση της κομματικής λειτουργίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Η δε σιωπή για το θέμα του νέου εκλεκτού της κυβέρνησης Μητσοτάκη, ενόψει των Περιφερειακών εκλογών του Οκτωβρίου, του κ. Χαρδαλιά, σηματοδοτεί αποδοχή αυτής της εργαλειακής αντίληψης για την ΤΑ. Άλλωστε το γεγονός ότι ο κ. Χαρδαλιάς, αν και επίσημα υποψήφιος της ΝΔ για την Περιφέρεια Αττικής, παραμένει Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, αποτυπώνει την περιφρόνηση από τη Δεξιά της αυτοτέλειας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Σε ό,τι αφορά την ανάκληση της πρόσληψης των δικηγόρων που είχε ανακοινώσει στις 16 Αυγούστου ο κ. Πατούλης, “αγνοώντας” τις επερχόμενες εκλογές της 8ης Οκτωβρίου, η αιτιολόγησή της 24 ώρες αργότερα από την ίδια τη Διοίκηση Πατούλη, τα λέει όλα : “η απόφαση ελήφθη με δεδομένο ότι το εναπομείναν χρονικό διάστημα δεν επαρκεί για την ολοκλήρωση της διαδικασίας πρόσληψης των δικηγόρων με σχέση έμμισθης εντολής υπό την ιδιότητα των Νομικών Συμβούλων, λόγω της αναστολής προσλήψεων ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών της 8ης Οκτωβρίου 2023, αλλά και κατόπιν συνεκτίμησης υπηρεσιακών στοιχείων και δεδομένων”.

Ενδιαφέρον θα είχε η απερχόμενη Διοίκηση Πατούλη να εξηγούσε:

  1. Άραγε στις 16/8 “το εναπομείναν χρονικό διάστημα για την ολοκλήρωση των προσλήψεων” επαρκούσε και αίφνης στις 17/8 δεν επαρκούσε;
  2. Δεν γνώριζε ότι οι αυτοδιοικητικές εκλογές διεξάγονται στις 8 Οκτωβρίου;
  3. Ποια ήσαν άραγε τα “υπηρεσιακά στοιχεία και δεδομένα” που “συνεκτιμήθηκαν” και οδήγησαν στην ανάκληση;

Ενδιαφέρον έχει φυσικά και η αντίδραση του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας / Υποψήφιου Περιφερειάρχη Αττικής, κ. Χαρδαλιά για τον συνάδελφό του, στέλεχος της δεξιάς παράταξης – πάντως η μέχρι στιγμής σιωπή του ισοδυναμεί με στήριξη των πελατειακών μεθοδεύσεων Πατούλη.

Οι εξελίξεις αυτές βέβαια δεν προκαλούν καμία έκπληξη. Απλά επιβεβαιώνουν την ανάγκη το φθινόπωρο η Αττική να έχει τη νέα, δημοκρατική, προοδευτική Διοίκηση που χρειάζονται οι πολίτες της.

Share This