Η Δύναμη Ζωής δεν νομιμοποιεί αυτόν τον κατήφορο

Ούτε μια εθνική τραγωδία σαν αυτή των Τεμπών, που έχει συγκλονίσει την κοινωνία και έχει βγάλει στους δρόμους χιλιάδες πολίτες, δεν στάθηκε αρκετή για να βγάλει τον κ. Περιφερειάρχη και τους Περιφερειακούς του Συμβούλους από την ασφάλεια της οθόνης των υπολογιστών τους. Για άλλη μία φορά η συνεδρίαση του ΠΕ.ΣΥ απαξιώθηκε και εξελίχθηκε, με αποκλειστική ευθύνη της Δεξιάς Διοίκησης Πατούλη σε παρωδία. Η Διοίκηση τήρησε εξ… αποστάσεως ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων και μετά να ψηφίζει μόνη της το δικό της Ψήφισμα για την τραγωδία των Τεμπών.

Μπορεί η απόσταση του γραφείου του Περιφερειάρχη από το αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου να είναι λίγα μόλις λεπτά, όμως το θράσος της Διοίκησης Πατούλη είναι αντιστρόφως ανάλογο. Κτυπάει κόκκινο και προκαλεί.

Τι φοβάται ο δεξιός Περιφερειάρχης της χρεοκοπίας της Περιφέρειας Αττικής, των διαλυμένων υπηρεσιών της, των ανοιχτών διαγωνισμών με μία μόνο προσφορά και των απευθείας αναθέσεων;

Τι φοβάται ο δεξιός Περιφερειάρχης που εδώ και πάνω από 12 μήνες έχει να πατήσει το πόδι τους σε συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου;

Είναι προφανές ότι δεν μπορεί να μαζέψει τους συμβούλους του γιατί δεν έχει την πλειοψηφία.

Όμως πλέον η αποχή του Περιφερειάρχη και των Συμβούλων του ξεπέρασε τα όρια της αθλιότητας. Πλέον δεν πρόκειται για την παγκόσμια πρωτοτυπία με την πίτα της νέας χρονιάς να κόβεται με… τηλεδιάσκεψη. Αλλά για τη μνήμη των θυμάτων της εθνικής τραγωδίας. Αιδώς! Προφανώς άγνωστη λέξη, ανύπαρκτη στο λεξιλόγιο της Διοίκησης Πατούλη εκεί όπου κυριαρχούν η “αντιδημοκρατική απαξίωση του Περιφερειακού Συμβουλίου”, “χυδαιότητα”, “υποκρισία”, “ψέματα”, “συνεργασία με την ακροδεξιά”, “ψηφοθηρία”, κ.α.

Στον αντίποδα οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι των έξι Παρατάξεων της δημοκρατικής αντιπολίτευσης και κάποιοι ανεξάρτητοι, έσωσαν την τιμή της Περιφέρειας Αττικής, με την φυσική τους παρουσία, τιμώντας όρθιοι και σιωπηλοί, όπως αρμόζει, τα θύματα αυτής της ανείπωτης τραγωδίας.

Η προκλητική και απαξιωτική στάση της Διοίκησης Πατούλη, προσβολή στην μνήμη των νεκρών, επέβαλλε σε όλες τις Παρατάξεις της δημοκρατικής αντιπολίτευσης τη μη νομιμοποίηση της αθλιότητας και την αποχώρηση ως ελάχιστη ένδειξη διαμαρτυρίας και σεβασμού των θυμάτων και των οικείων τους.

Αφήνοντας πίσω τους μια Διοίκηση θλιβερή καρικατούρα με ακροδεξιά δεκανίκια, τον δεξιό Περιφερειάρχη και τους Συμβούλους του, να διεκπεραιώνουν, ψεκάστε – σκουπίστε – τελειώσατε, τα 35 θέματα ημερήσιας διάταξης συν την έκδοση Ψηφίσματος για την τραγωδία.

ΥΓ: Είναι τέτοια η αντιδημοκρατική κατρακύλα Πατούλη στην Περιφέρεια Αττικής που δεν μπορεί να κουκουλωθεί “ηρωϊκά” περί στελεχών της Αντιπολίτευσης που δήθεν προχώρησαν σε “τραμπούκικες ενέργειες”. Οι μόνες ενέργειες που αμαυρώνουν συστηματικά και συνειδητά το Περιφερειακό Συμβούλιο είναι η φυσική απουσία του κ. Πατούλη και των Συμβούλων του και η συμμετοχή τους από σαλόνια, κουζίνες, μπάνια, τραπεζαρίες, καφετέριες, γραφεία, αυτοκίνητα, παραλίες, κλπ. Όχι, από Λούνα Παρκ δεν έχουν βγει. Όχι ακόμη…

Share This