Στο μενού της… δια περιφοράς συνεδρίασης του Πατούλη και η Γνωμοδότηση επί ΣΜΠΕ για το “κυβερνητικό πάρκο” στο Δήμο Δάφνης Υμηττού που απορρίπτει κατηγορηματικά η Δύναμη Ζωής

Την ακύρωση της “έκτακτης” και μάλιστα δια περιφοράς (!) Συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου, προπαραμονή Πρωτοχρονιάς, την Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου 2022, ζητά η Δύναμη Ζωής, δηλώνοντας παράλληλα τη μη συμμετοχή της σε αυτή.

Η Δύναμη Ζωής ζητά από τη Διοίκηση Πατούλη να εγγράψει σε επόμενη Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για να συζητηθούν όπως επιβάλλει η σπουδαιότητά τους, τις κρίσιμες γνωμοδοτήσεις επί δύο Στρατηγικών Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ). Συγκεκριμένα, α) τη Γνωμοδότηση επί της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου (Ε.Π.Σ.) για την δημιουργία Κυβερνητικού Πάρκου με την επωνυμία «Ανδρέας Λεντάκης» στο ακίνητο της ΠΥΡΚΑΛ και β) εκείνη επί του επενδυτικού σχεδίου “Investment in Data Centers in Greece” για το Κέντρο Δεδομένων στα Σπάτα Αττικής, στο πλαίσιο κατάρτισης Ειδικού Σχεδίου Χωρικής Ανάπτυξης
Στρατηγικής Επένδυσης.

Η Δύναμη Ζωής, με την επιστολή – παρέμβασή της προς τον Πρόεδρο του ΠΕ.ΣΥ εξηγεί ότι ότι συζήτηση ή διαβούλευση δεν μπορεί αντικειμενικά να γίνει σε δια περιφοράς Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Ας μας εξηγήσει η Διοίκηση πειστικά, εάν μπορεί, για ποιόν λόγο την κάνει “έκτακτη” αυτή την Συνεδρίαση και μάλιστα δια περιφοράς, ενώ θα μπορούσε να προγραμματίσει έγκαιρα μία κανονική Συνεδρίαση με τα θέματα αυτά, αφού η Διοίκηση είχε τις ΣΜΠΕ εδώ και καιρό (08.2022 και 11.2022). Προκύπτουν ευθύνες για την Διοίκηση που δεν οργάνωσε έγκαιρα την συζήτηση αυτών των θεμάτων στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Θεωρούσαμε ότι τα έχουμε δει όλα, σχετικά με τον τρόπο που η δεξιά Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής αντιμετωπίζει και τις Συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου. Διαψευστήκαμε ακόμη μία φορά. Φαίνεται ότι υπάρχει ακόμη παρακάτω στο πως η Διοίκηση αντιμετωπίζει τους αυτοδιοικητικούς θεσμούς, την τοπική και αυτοδιοικητική Δημοκρατία, τον διάλογο και την διατύπωση της αντίθετης και επιχειρηματολογημένης άποψης και τεκμηρίωσης, τον σεβασμό των Παρατάξεων της Αντιπολίτευσης.

Εύγε. Η Διοίκηση Πατούλη αποδεικνύεται επαξίως πρωταθλήτρια στην απαξίωση και τη διάλυση του θεσμού της Τοπικής Δημοκρατίας στα χνάρια της Κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Αποδεικνύεται ότι η άποψη των τοπικών κοινωνιών, οι αποφάσεις των Δημοτικών τους Συμβουλίων, η εγκόλπωση των παρατηρήσεων τους και των προτάσεων τους στα θέματα που τους αφορούν για τις αποφάσεις που λαμβάνει η Περιφέρεια Αττικής για αυτούς, δεν την νοιάζει καθόλου. Δεν είναι καθόλου υπερβολή εάν χρησιμοποιήσουμε την έκφραση του λαού μας ότι: τους έχει γραμμένους στα παλαιότερα των υποδημάτων της.

Στην επιστολή της η Δύναμη Ζωής αναφέρει τη ρητή και κατηγορηματική αντίθεσή της στο σχέδιο δημιουργίας κυβερνητικού Πάρκου στο χώρο της Πυρκάλ, ζητώντας να αποσυρθεί το όλο σχέδιο και να σχεδιαστεί εκ νέου μια πρόταση που θα περιλαμβάνει την άμεση μετεγκατάσταση των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ) με πρόνοια για την επιχείρηση και τους εργαζόμενους. Σε διαβούλευση με την τοπική κοινωνία, να δημιουργηθεί ένα Πάρκο πρασίνου υπερτοπικής εμβέλειας, με χώρους πολιτισμού και αθλητισμού και με ανάδειξη των διατηρητέων κτηρίων και την ιστορία της περιοχής. Μάλιστα η Δύναμη Ζωής έχει συμπεριλάβει στο Εναλλακτικό Σχέδιο Προϋπολογισμού για το 2023 που έχει καταθέσει, την διενέργεια διεθνούς αρχιτεκτονικού διαγωνισμού για τα παραπάνω.

Share This