Λέγε, λέγε κάτι θα μείνει…

Λέγε, λέγε ψέματα όλα και κάτι θα μείνει. Τη γνωστή προπαγανδιστική συνταγή εφαρμόζει ο απερχόμενος Περιφερειάρχης. Όμως το αρνητικό πρόσημο του “έργου” της δεξιάς Διοίκησης στην Περιφέρεια Αττικής, με τις απευθείας αναθέσεις εκατομμυρίων ευρώ, τους φωτογραφικούς διαγωνισμούς, την αδιαφάνεια, την κακοδιοίκηση και τις σπατάλες που έχουν οδηγήσει την Περιφέρεια Αττικής στην οικονομική κατάρρευση, είναι αδιαμφισβήτητο. Χειροπιαστή πραγματικότητα. Αυτήν που επιχειρεί να αντιστρέψει με τις προεκλογικές επισκέψεις του σε Δήμους της Αττικής, ο κ. Πατούλης. Στόχος η προβολή ως δικού του, του έργου της Διοίκησης της “Δύναμης Ζωής” της Ρένας Δούρου.

Ο απερχόμενος Περιφερειάρχης ξεκίνησε λοιπόν το οδοιπορικό της διαστρέβλωσης της πραγματικότητας για δημιουργία ψεύτικων εντυπώσεων, από τον Δήμο Πειραιά με επόμενη στάση το Περιστέρι.

Παρουσίασε την χρηματοδότηση των Δήμων της Δυτικής Αθήνας, μέσω των Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων – ΟΧΕ που δρομολόγησε μέσω του ΠΕΠ Αττικής, του ΕΣΠΑ δηλαδή της Περιφέρειας Αττικής η προηγούμενη περιφερειακή αρχή, ως δικό του κατόρθωμα ενώ η αλήθεια είναι ότι δεν έκανε το παραμικρό.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι παρουσίασε το πολύ σημαντικό έργο της ανάπλασης της οδού Σοφοκλή Βενιζέλου που ξεκίνησε να εκτελείται πριν από τη έναρξη της θητείας του ως δικό του έργο (προϋπολογισμός 1,7 εκ. ευρώ).

Φωτό αρχείου, από την επίσκεψη σε έργα της Δύναμης Ζωής στον Δήμο Περιστερίου, τον Μάιο του 2021 αντιπροσωπείας της Δύναμης Ζωής με επικεφαλής τη Ρ. Δούρου: στην ανάπλαση της οδού Σοφοκλή Βενιζέλου : σχετικό ΔΤ: https://bit.ly/3pudyJV

Παρουσίασε επίσης ως δικά του έργα, τα ολοκληρωμένα έργα:

– (ΚΩΔ. 9781.03.026) συντήρηση ασφαλτικού τάπητα οδού Θηβών και Λ. Κων/πολεως δήμου Περιστερίου

– (ΚΩΔ: 9781.03.029) συντήρηση ασφαλτικών ταπήτων βασικού οδικού δικτύου δήμου Περιστερίου

– (κωδ: 9777.03.030) εγκατάσταση συνθετικού χλοοτάπητα στο γήπεδο ποδοσφαίρου Ηφαίστου Περιστερίου

Πρόκειται για έργα συνολικού προϋπολογισμού 3.423.000 €, με χρηματοδότηση από ίδιους πόρους.

Φωτό αρχείου, από την επίσκεψη του Μαίου 2021, στο γήπεδο του Ηφαίστου, σχετικό ΔΤ: https://bit.ly/3pudyJV

Με χρηματοδότηση από το ΠΕΠ Αττικής 2014-2020 παρουσίασε επίσης ως έργα του τα εξής:

– Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο, Παροχή Συσσιτίου, Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου Περιστερίου» με Κωδικό ΟΠΣ 5001355 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική 2014-2020». Η πράξη εντάχθηκε στο ΠΕΠ Αττικής στις 17-11-2016 (ΑΔΑ:7ΧΘΙ7Λ7-ΛΒΜ) με απόφαση της Ρένας Δούρου.

Παρουσίασε ακόμη ως δικά του έργα και την παράταση των δράσεων:

– «Κέντρο Κοινότητας δήμου Περιστερίου» με Κωδικό ΟΠΣ 5002669 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική 2014-2020». Η πράξη αυτή βέβαια είχε εντάχθηκε στο ΠΕΠ Αττικής στις 23-12-2016 (ΑΔΑ:6ΘΞ57Λ7-Ω6Κ) με απόφαση της Ρένας Δούρου.

– «Κέντρο Ημέρας Εφήβων με Αυτισμό στη Δυτική Αττική ”Στην Αυλή του Κόσμου”» με Κωδικό ΟΠΣ 5002623 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική 2014-2020». Η πράξη εντάχθηκε στο ΠΕΠ Αττικής στις 18-04-2017 (ΑΔΑ:60ΓΓ7Λ7-ΖΙ2) με απόφαση της Ρένας Δούρου.

– αντιπλημμυρική προστασία περιοχής “Τσαλαβούτα” του Δήμου Περιστερίου. Η πράξη εντάχθηκε στο ΠΕΠ Αττικής στις 22-03-2019 (ΑΔΑ: ΩΛΕΔΟΡΕΓ-ΣΞΙ) με απόφαση της Ρένας Δούρου.

Δική του …….βέβαια και η τροποποίηση του έργου:

– Κατασκευή βρεφονηπιακού σταθμού στο Ο.Τ. 800 του δήμου Περιστερίου. Του θυμίζουμε ότι η πράξη εντάχθηκε στο ΠΕΠ Αττικής στις 14-03-2019 (ΑΔΑ: Ψ0ΛΖΟΡΕΓ-Υ54) με απόφαση της Ρένας Δούρου.

Με την υπόσχεση λοιπόν ενός μεγάλου έργου, που οραματίστηκε και ωρίμασε ο Δήμος Περιστερίου, πρόκειται για την κατασκευή του «Θεάτρου Ξυλοτεχνείας» και με «αξιοποίηση» των έργων της προηγούμενης Περιφερειακής Αρχής, την έβγαλε την προεκλογική φιέστα ο κ. Πατούλης

Προεκλογική εκστρατεία με «δανεικά» πρώτη φορά βλέπουμε, αλλά δυστυχώς η Δεξιά του κ. Μητσοτάκη και των αυτοδιοικητικών του στελεχών δεν μας αιφνιδιάζει πια, προκαλεί μόνο θλίψη, καθώς θεωρεί ότι οι πολίτες της Αττικής εντυπωσιάζονται από τα ψέματα και το ανύπαρκτο έργο που αφήνει πίσω της η απερχόμενη Διοίκηση Πατούλη.

Η ντροπή πλέον έχει άλλο νόημα…

Share This