Με καθυστέρηση 32 μηνών έγιναν σήμερα τα εγκαίνια μόνο του 3ου Λυκείου (και όχι και του 3ου Γυμνασίου) Νέας Φιλαδέλφειας, ενός από τα εμβληματικά έργα της Διοίκησης της Δύναμης Ζωής. Με ευθύνη της κυβέρνησης, της σημερινής Διοίκησης της Περιφέρειας και του Δήμου οι εργασίες στο 3ο Γυμνάσιο “αναμένεται” να ολοκληρωθούν μετά από 12 μήνες! Συνολική καθυστέρηση 4 χρόνια: επιτελικό κατόρθωμα για το οποίο οφείλουν να απολογηθούν σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς.

Η ανέγερση του σχολικού συγκροτήματος της Ν. Φιλαδέλφειας (Κιλκίς και Πλαστήρα, στο χώρο του Έσπερου) – μια προεκλογική δέσμευση της Ρένας Δούρου και της Δύναμης Ζωής το 2014 – ξεκίνησε να υλοποιείται από τη Διοίκηση της Δύναμης Ζωής σε συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή Α. Βασιλόπουλου και την Κτιριακές Υποδομές ΑΕ. Το έργο θεμελιώθηκε στις 6 Σεπτεμβρίου 2018, από τον Δήμαρχο και την Αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα, Ε. Κυπριανίδου και έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί τον Ιανουάριο του 2020. Η Διοίκηση της Δύναμης Ζωής, με πρωτοβουλία της, είχε διασφαλίσει τη χρηματοδότησή του (αρχικός προϋπολογισμός 11.415.000 ευρώ) μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Αττικής 2014 – 2020”.

Στόχος του έργου ήταν να δοθεί λύση στο χρόνιο πρόβλημα της τοπικής κοινωνίας, ικανοποιώντας το πάγιο αίτημα της εκπαιδευτικής κοινότητας, των συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, φορέων και κατοίκων της πόλης για σχολική στέγη.

Η Διοίκηση της Δύναμης Ζωής ανταποκρίθηκε στο πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας για σύγχρονα και πλήρως εξοπλισμένα δημόσια σχολεία. Πήραμε πρωτοβουλία, διασφαλίσαμε χρηματοδότηση, ξεκινήσαμε το έργο. Όμως σήμερα τα εγκαίνια δεν αφορούν το σύνολο του σχολικού συγκροτήματος και για αυτό δεν υπάρχει καμία δικαιολογία. Η Δύναμη Ζωής συνεχίζει να δίνει τη μάχη για τη δημόσια παιδεία χωρίς εκπτώσεις”, σχολίασε η Ρένα Δούρου, που παραβρέθηκε στην τελετή εγκαινίων συνοδευόμενη από τον πρώην Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών, νυν Περιφερειακό Σύμβουλο Χρ. Καραμάνο και το μέλος του Συντονιστικού της Δύναμης Ζωής, Κ. Μπούκα.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης οι : Κ. Ζαχαριάδης, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Α. Βασιλόπουλος, πρώην Δήμαρχος, νυν Δημοτικός Σύμβουλος, Γ. Ανεμογιάννης, Δημοτικός Σύμβουλος, επικεφαλής παράταξης Δύναμη Πολιτών, μέλος του Συντονιστικού της Νομαρχιακής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Βόρειας Αθήνας, Ελ. Παπανικολάου, συντονίστρια ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, Μ. Μαργαριτοπούλου, μέλος συντονιστικού ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας. Καθώς και οι : Ιωάννα Κοντούλη, πρ. Πρόεδρος Κτιριακών Υποδομών και Στέλλα (Νανή) Πολίτου, πρ. Αντιπρόεδρος ΚΤΥΠ.

Share This