Η Ρένα Δούρου για το Περιφερειακό Συμβούλιο

Αυστηρή προειδοποίηση να μην εμφανίζεται τεχνηέντως το αίτημα για σοβαρή λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου ως δήθεν αδιαφορία για τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης κατά της πανδημίας, απηύθυνε η επικεφαλής της Δύναμης Ζωής, Ρένα Δούρου, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Σώματος με τηλεδιάσκεψη. “Είναι απαράδεκτο κάποιοι να προσπαθούν να παρουσιάσουν το γεγονός ότι διεκδικούμε σοβαρή λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου, ως αδιαφορία για την αντιμετώπιση της πανδημίας”, είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι “σε αντίθεση με άλλες παρατάξεις, η Δύναμη Ζωής δεν συγχέει τα μέτρα πρόληψης κατά του ιού, με την αξιόπιστη λειτουργία του Συμβουλίου”.

Η ίδια πρότεινε να καταθέσουν όλες οι παρατάξεις τις προτάσεις τους προκειμένου να μπει τέλος στη σημερινή, εκφυλιστική διαδικασία των συνεδριάσεων του ΠΕ.ΣΥ, χωρίς ή με εκπρόθεσμες εισηγήσεις, με εισηγητές που δεν γνωρίζουν το θέμα τους, με εκτόξευση υβριστικών χαρακτηρισμών – γεγονότα που υποβαθμίζουν και απαξιώνουν το αντιπροσωπευτικό όργανο της Περιφέρειας Αττικής.

Παρεμβαίνοντας στη σχετική συζήτηση, η Ρένα Δούρου εξήγησε ότι από τη “σοβαρή λειτουργία του Συμβουλίου εξαρτάται η επίλυση σειράς προβλημάτων σχετικά με τη βελτίωση της καθημερινότητας 66 Δήμων της Αττικής”. Η ίδια προσέθεσε επίσης ότι η αποτελεσματική αντιμετώπιση και τα μέτρα προφύλαξης κατά του ιού “δεν μπορεί να είναι α λα καρτ”, όπως διαπίστωσαν για παράδειγμα οι πολίτες στη διάρκεια πρόσφατης λαμπαδηδρομίας που συνδιοργάνωσε η Περιφέρεια και όπου δεν τηρούνταν τα μέτρα.

Share This