Παρέμβαση της Ρένας Δούρου στο Κογκρέσο των Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης

Η πανδημία απειλεί τα ανθρώπινα δικαιώματα και το κράτος δικαίου

Η επένδυση στο μέλλον των νέων, η στήριξή τους για να βρουν δουλειά, είναι η σημαντικότερη επένδυση για το δημοκρατικό μέλλον των κοινωνιών μας”, υποστήριξε η Ρένα Δούρου, παρεμβαίνοντας στην παρουσίαση της Έκθεσης του Κογκρέσου για το ρόλο των τοπικών και περιφερειακών αρχών στην εργασία των νέων. “Οι τοπικές αρχές από τη φύση τους, μπορούν να λειτουργήσουν καταλυτικά στο πεδίο αυτό, με καινοτόμες πολιτικές για τη νεολαία, με τη συμμετοχή όλων των φορέων”.

Η διασφάλιση της εργασίας των νέων είναι κρίσιμη για το μέλλον της δημοκρατίας, ειδικά στους σημερινούς καιρούς της πανδημίας, που οι νέοι βρίσκονται στο επίκεντρο σειράς πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών προκλήσεων”, συνέχισε η Ρένα Δούρου.

Η προώθηση των αξιών της δημοκρατίας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του κράτους δικαίου σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο, σημαίνει στήριξη των νέων, στήριξη για την πρόσβασή τους στα κοινωνικά δικαιώματα”, ολοκλήρωσε την παρέμβασή της η επικεφαλής της Δύναμης Ζωής.

Η πανδημία απειλεί τόσο τα ανθρώπινα δικαιώματα όσο και το κράτος δικαίου, υπονομεύοντας την προστασία τους μέσα από ψευτοδιλήμματα, όπως την προστασία της υγείας κόντρα στην προστασία των ανθρώπινων δικαιωμάτων, της ισότητας και της αλληλεγγύης”, παρατήρησε η Ρένα Δούρου στην παρέμβασή της στην Επιτροπή Τρεχουσών Υποθέσεων του Κογκρέσου των Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης. “Αντιθέτως, σήμερα περισσότερο από ποτέ άλλοτε, πρέπει να αντιμετωπίσουμε και τις δύο προκλήσεις με όρους κοινωνικής δικαιοσύνης”, συμπλήρωσε η ίδια.

Η μείωση των εντάσεων, η καταπολέμηση των στερεοτύπων, η διασφάλιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η δημιουργία νέων μέσων δράσης αντιμετώπισης των διακρίσεων και προώθησης της κοινωνικής συνοχής, είναι απαραίτητα για μια αποφασιστική πολιτική των τοπικών και περιφερειακών αρχών κατά των ομοφοβικών και τρανσφοβικών διακρίσεων, της σωματικής και φραστικής βίας κατά της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας”, υπογράμμισε η επικεφαλής της Δύναμης Ζωής, σχολιάζοντας την Έκθεση του Κογκρέσου σχετικά με τα ευρήματα για τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας στην Πολωνία.

Share This