Την υποβάθμιση του Περιφερειακού Συμβουλίου

κατήγγειλε η Δύναμη Ζωής που αποχώρησε από τον απολογισμό – μονολόγων της Διοίκησης

Την οργανωμένη απόπειρα υποβάθμισης του Περιφερειακού Συμβουλίου και φίμωσης των περιφερειακών συμβούλων, μέσω μονολόγων του Περιφερειάρχη, των αντιπεριφερειαρχών και των εντεταλμένων Περιφερειακών Συμβούλων – συνολικά 32 άτομα (!) – της διοικούσας παράταξης, στο πλαίσιο της ειδικής συνεδρίασης των πεπραγμένων της Διοίκησης για το 2020, κατήγγειλε η Δύναμη Ζωής, αποχωρώντας από τη διαδικασία. Χαρακτηριστικό της μεθόδευσης της “μονοφωνικής” συνεδρίασης και το γεγονός ότι δεν είχαν αποσταλεί στους περιφερειακούς συμβούλους οι εισηγήσεις τις οποίες ανέγνωσαν αναλυτικά οι αντιπεριφερειάρχες της Διοίκησης!

Νωρίτερα, παίρνοντας το λόγο, ο αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, Θεόδωρος Σχινάς είχε καλέσει τον πρόεδρο του Συμβουλίου, Χρ. Θεοδωρόπουλο να υιοθετήσει το σώμα την καλή πρακτική της Διοίκησης της Δύναμης Ζωής, όταν, στις συνεδριάσεις του απολογισμού έργου, δινόταν δημοκρατικά ο λόγος μετά από την τοποθέτηση της Περιφερειάρχη σε όλους τους επικεφαλής των παρατάξεων. Θύμισε ότι τότε η συζήτηση συνεχιζόταν με τις εναλλάξ τοποθετήσεις μεταξύ των αντιπεριφερειαρχών και των εντεταλμένων Περιφερειακών συμβούλων της Διοίκησης και τους Περιφερειακούς Συμβούλους των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, που επιθυμούσαν να τοποθετηθούν. Ο σκοπός των εναλλάξ αυτών τοποθετήσεων ήταν να γίνεται γόνιμος διάλογος και όχι απλοί μονόλογοι.

Ωστόσο ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου απέρριψε την πρόταση αυτή, εμμένοντας σε καινοφανείς, για την αντιδημοκρατικότητά τους, διαδικασίες ακόμη και σε σύγκριση με τη λειτουργία της Βουλής! Μετά από την απόρριψη της πρότασης αυτής, οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Δύναμης Ζωής, αποχώρησαν. Το ίδιο έπραξαν και οι περισσότερες παρατάξεις της Αντιπολίτευσης.

Είναι προφανές ότι, αν και αντιπρόεδρος της Επιτροπής Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο κ. Περιφερειάρχης δυσκολεύεται να προσαρμοστεί στους δημοκρατικούς κανόνες της λογοδοσίας και της διαφάνειας, επιλέγοντας και επιβάλλοντας συλλογικές λειτουργίες α λα καρτ, κομμένες και ραμμένες σε μικροπαραταξιακά συμφέροντα.

Με την αποχώρησή της η Δύναμη Ζωής άφησε μόνη τη διοικούσα παράταξη να αυτοθαυμάζεται, εξαίροντας, μαζί με τους συνήθεις ακροδεξιάς “κοπής” δορυφόρους της, τον απολογισμό του πρώτου χρόνου διοίκησής της.

Share This