Για τον ΧΑΔΑ Σχιστού

Για την αποκατάσταση της αλήθειας και μόνο:

  1. Πρόκειται για ένα δαιδαλώδες έργο, σε εξέλιξη … τα τελευταία 14 χρόνια!
  2. Το 2016 η Διοίκηση της παράταξης «Δύναμη Ζωής» ενέγραψε το έργο, στο Τεχνικό Πρόγραμμα και στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Αττικής (ίδιοι πόροι) με 1 εκατ. ευρώ για την υλοποίησή του.
  3. Για να ξεμπλοκάρει το έργο (η 4η φάση) έπρεπε αυτό να αδειοδοτηθεί περιβαλλοντικά από την αδειοδοτούσα αρχή που είναι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, η οποία αρνήθηκε με κατηγορηματικό τρόπο να το αδειοδοτήσει. Αυτό ήταν το δύσκολο σημείο για την υλοποίηση του έργου.
  4. Αμέσως μετά αναπτύχθηκε μεγάλη κινητικότητα από φορείς, βουλευτές, υπουργούς και προφανώς από την ΠΕΣΥΔΑΠ και την Περιφέρεια Αττικής. Το έργο ξεμπλόκαρε τελικά τον Φεβρουάριο του 2019 , με ενέργειες της Διοίκησης της παράταξης «Δύναμη Ζωής» και τη νομοθετική πρωτοβουλία του τότε Αν. Υπουργού Περιβάλλοντος κ. Φάμελλου, που υποχρέωσε στην ουσία την Αποκεντρωμένη Διοίκησης Αττικής να το αδειοδοτήσει.
  5. Προς επίρρωσιν δύο αποκαλυπτικά δημοσιεύματα: α) Στις 7 Φεβρουαρίου 2019 (εδώ το σχετικό λινκ) ο Πρόεδρος της ΠΕΣΥΔΑΠ (του αρμόδιου φορέα για την υλοποίηση του έργου) και τότε αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Κορυδαλλού, Γρηγόρης Γουρδομιχάλης ευχαριστούσε την τότε διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής και τα υπουργεία ναυτιλίας και περιβάλλοντος καθώς και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνοντας:«Μετά από 4 χρόνια επίμονου και συνεχή αγώνα με τη γραφειοκρατία και τα οργανωμένα συμφέροντα εκδόθηκε η άδεια αποκατάστασης και του τελευταίου τμήματος της επικίνδυνης χωματερής (ΧΑΔΑ) Σχιστού. Με την αποκατάσταση αυτή ολοκληρώνεται μια προσπάθεια 12 χρόνων και εξαλείφεται ένας σοβαρός κίνδυνος για όλους μας. Επιτέλους θα κλείσουμε οριστικά τη χειρότερη πληγή στο σώμα της πολύπαθης περιοχής μας που απειλούσε την υγεία εκατοντάδων χιλιάδων κατοίκων. Ευχαριστώ όλους όσους ήταν δίπλα μας όλα αυτά τα χρόνια με κάθε τρόπο και στήριζαν τον αγώνα μας». Και β) Σχετικό είναι και το δημοσίευμα στις 20 Οκτωβρίου 2019: εδώ το λινκ.
  6. Από το 2019 λοιπόν ο κ. Πατούλης μπορούσε να αναλάβει την τελική ενέργεια για την υλοποίηση του έργου, τη διεκπεραίωση δηλαδή, αυτό που με λίγα λόγια έκανε φέρνοντας το θέμα στην Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Αττικής, μετά από έναν και πλέον χρόνο διοίκησής του!!!
  7. Τι έκανε δηλαδή; Μετά από 1 και πλέον χρόνο διοίκησης του κ. Πατούλη, η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε, μόλις πριν λίγες ημέρες, την προγραμματική σύμβαση του έργου που θα εκτελεστεί με αυτεπιστασία από τον ΠΕΣΥΔΑΠ με επίβλεψη από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Κορυδαλλού.
  8. Έσπευσε όμως να καρπωθεί επικοινωνιακά όλες τις προηγούμενες ενέργειες!!!
  9. ΑΙΔΩΣ.

 

Share This