Στο πλευρό των ανθρώπων του ΚΕΘΕΑ Νόστος, στον Πειραιά, βρέθηκαν σήμερα το πρωί ο Νίκος Μπελαβίλας, επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης “Πειραιάς Για Όλους” και η Ρένα Δούρου, επικεφαλής της Περιφερειακής Παράταξης “Δύναμη Ζωής”. Μαζί τους ήσαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Πειραιά, Τάκης Βουτυράκος και Βάνα Μελά, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Αττικής, Βασιλική Λάσκαρη και Κατερίνα Λογοθέτη. Συναντήθηκαν με τον Ανδρέα Κρεμμύδα, υπεύθυνο του Κέντρου Κοινωνικής Επανένταξης ΚΕΘΕΑ – Νόστος καθώς και με γονείς των θεραπευομένων.

Είμαστε συγκινημένοι από την προσφορά των γονέων, των εργαζόμενων αλλά και των ίδιων των παιδιών του προγράμματος απεξάρτησης και για αυτό βρισκόμαστε σήμερα εδώ. Με το Νόστος και το ΚΕΘΕΑ Πειραιά έχουμε συνεχή επικοινωνία και ξέρουμε τη δουλειά που κάνουν. Επί 1,5 χρόνο ,εν μέσω πανδημίας,, αυτός ο υπέροχος κόσμος προσφέρει στη πόλη στα γεύματα αστέγων, προσφέρει στη πόλη με την καλλιτεχνική ή οποία άλλη δημιουργία. Προσέφερε ακόμη στην αποστολή ρούχων για την Σάμο, που οργανώσαμε πριν από μερικούς μήνες. Για αυτόν τον λόγο είμαστε εδώ, γιατί τους χρωστάμε και πρέπει να τους προστατέψουμε”, υπογράμμισε ο Νίκος Μπελαβίλας, μετά από την επίσκεψη.

Από την πλευρά της, η Ρένα Δούρου, παρατήρησε ότι “σήμερα είμαστε εδώ, ο Νίκος Μπελαβίλας κι εγώ, για να ορθώσουμε τείχος προστασίας και αλληλεγγύης στο ΚΕΘΕΑ και τους ανθρώπους του. Για να δώσουμε μαζί τη μάχη. Γιατί η υπόθεση της στήριξης του ΚΕΘΕΑ μας αφορά όλες και όλους. Δεν αφορά μια καρικατούρα που επιχειρεί να προωθήσει η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, ενός τοξικοεξαρτημένου, παραιτημένου από τη ζωή, ανθρώπου. Μιλάμε για μια πρότυπη, διοικητική και οργανωτική διάσταση με τη σφραγίδα της δημοκρατίας και του διαλόγου. Μιλάμε για μια υπόθεση προσφοράς. Υπόθεση ζωής. Υπόθεση της κοινωνίας. Τα προηγούμενα χρόνια, στη Διοίκηση της μεγαλύτερης περιφέρειας της χώρας, αποδείξαμε ότι αυτή η αποστολή του ΚΕΘΕΑ μπορεί και πρέπει να είναι και αποστολή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Αν και δεν είχαμε νομική υποχρέωση, σταθήκαμε έμπρακτα στο πλευρό των ανθρώπων του ΚΕΘΕΑ, των θεραπευόμενων, των οικογενειών τους, των εργαζόμενων του Κέντρου. Τότε επί του κ. Σαμαρά, σήμερα επί του κ. Μητσοτάκη. Και θέλω να στείλω από εδώ, από το πεδίο, το μήνυμα ότι αυτά τα σχέδια δεν θα περάσουν”.

Σημειώνεται ότι η Δύναμη Ζωής στη Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής, στο πλαίσιο της συνολικής στρατηγικής της κατά του κοινωνικού αποκλεισμού, είχε στηρίξει την υλοποίηση του πιλοτικού προγράμματος street work “Δίκτυο Άμεσης Παρέμβασης για Χρήστες Ουσιών”, σε συνεργασία με το ΚΕΘΕΑ, τον ΟΚΑΝΑ, τον Δήμο Αθηναίων ενώ είχε χρηματοδοτήσει, με 6.5 εκατομμύρια, μέσω του ΠΕΠ Αττικής, μονάδες άμεσης πρόσβασης, κέντρα ημέρας, μονάδα σωματικής αποτοξίνωσης, προγράμματα πρόληψης, κα.

Share This