Ρ. Δούρου: Κυβέρνηση και Περιφέρεια να πράξουν το αυτονόητο : να σώσουν αυτόν τον μοναδικό πνεύμονα πρασίνου

Να πράξουν το αυτονόητο, να σώσουν το Πάρκο Τρίτση” κάλεσε σήμερα η Ρένα Δούρου κυβέρνηση και περιφέρεια, στο πλαίσιο επιτόπιας επίσκεψης.

Συγκεκριμένα, επίσκεψη στο Μητροπολιτικό Πάρκο Οικολογικής Ευαισθητοποίησης “Αντώνης Τρίτσης” πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί ο αντιπρόεδρος της Βουλής, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Βίτσας, η τομεάρχισσα Κλιματικής Αλλαγής, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μέλος της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ, Ρένα Δούρου, η Αν. Τομεάρχισσα Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χαρά Καφαντάρη, ο αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, Περιφερειακός Σύμβουλος της “Δύναμης Ζωής”, Θοδωρής Σχινάς, η Περιφερειακή Σύμβουλος της “Δύναμης Ζωής”, Χρυσάνθη Αυλωνίτου ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Αλληλέγγυα Πόλη – Συμμαχία για το Ίλιον, Κώστας Κάβουρας. Τους υποδέχθηκαν ο Δήμαρχος Ιλίου, Νίκος Ζενέτος, ο Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων – Καματερού, Σταύρος Τσίρμπας καθώς και η Γενική Διευθύντρια του Πάρκου, Μίνα Χατζηαθανασίου.

Ο Δήμαρχος Ιλίου, κ. Ζενέτος εξέθεσε τα σημερινά προβλήματα του Πάρκου, δηλαδή την ανάγκη υδροδότησης, φωτισμού, περιποίησης των δένδρων, φύλαξης καθώς και συντήρησης ηλεκτρολογικών, υδραυλικών, ξυλουργικών υποδομών ενώ ο Κ. Κάβουρας έθεσε το θέμα του ενιαίου πράσινου χαρακτήρα του Πάρκου που πλήττεται από την ύπαρξη 2.7 χιλιομέτρων εσωτερικών περιφράξεων.

Μετά από την επίσκεψη, την ενημέρωση και την περιήγηση, η επικεφαλής της Δύναμης Ζωής, Ρένα Δούρου δήλωσε : “Βρισκόμαστε στο Πάρκο Τρίτση, σε ένα μοναδικό πάρκο οικολογικής ευαισθητοποίησης για τους νέους και τις νέες μα και σε ένα μοναδικό πνεύμονα πρασίνου για τα τόσο υποβαθμισμένα Δυτικά Προάστια. Το προηγούμενο χρονικό διάστημα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ- ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ αλλά και η Περιφέρεια Αττικής μαζί με τους Δήμους, θωρακίσαμε αυτό το πάρκο όπως οφείλαμε. Δεν το αντιμετωπίσαμε ως μια σημαία ευκαιρίας, σαν κάποιους που ήρθαν εδώ για 3 λεπτά δημοσιότητας και το παράτησαν για πολλούς μήνες χωρίς καν διοίκηση. Είμαστε σήμερα εδώ και λέμε ότι για την κλιματική κρίση που απειλεί τις ζωές μας, για το δικαίωμα να υπάρχει ένας πνεύμονας πρασίνου, πρέπει όλοι και όλες, η κυβέρνηση και η Περιφέρεια να κάνουν το αυτονόητο : να σώσουν αυτό το μοναδικό πάρκο”.

Το βίντεο της δήλωσης της Ρένας Δούρου ΕΔΩ

Share This