Κυβέρνηση και Περιφέρεια να συνεχίσουν το έργο στο Πέραμα”

Επίσκεψη στο Δήμο Περάματος και συνάντηση με τον Δήμαρχο, Γιάννη Λαγουδάκη, πραγματοποίησε σήμερα το πρωί η Ρένα Δούρου, συνοδευόμενη από τον τέως Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά, Γιώργο Γαβρίλη και τους Περιφερειακούς Συμβούλους, Γιώργο Αλεβιζόπουλο, Βασιλική Λάσκαρη, Κατερίνα Λογοθέτη.

Κατά τη συνάντηση έγινε ειδική αναφορά στη συνολική προσπάθεια της Περιφέρειας και του Δήμου, τα προηγούμενα 5 χρόνια της Διοίκησης της Δύναμης Ζωής, για να αποκατασταθούν οι υποδομές της πόλης σε όλα τα επίπεδα οργάνωσης και λειτουργίας της, όπως έργα οδοποιίας, σχολικών κτιρίων, αθλητικών εγκαταστάσεων, αντιπλημμυρικών, παιδικών χαρών, κ.α. Στο πλαίσιο αυτού του σχεδιασμού εξετάστηκε κατά τη σημερινή συνάντηση, η πορεία έργων αυτής της περιόδου που εξελίσσονται ή εκκρεμούν ενώ τέθηκαν επί τάπητος και νέα αιτήματα του Δήμου, όπως η λεωφορειακή σύνδεση, κ.α.. Έγινε ειδική αναφορά στη σχέση λιμανιού και πόλης, τα ζητήματα των περιβαλλοντικών επιπτώσεων στην περιοχή και εκείνα που σχετίζονται με την ανάπτυξη.

Χρειάστηκε να φτάσουμε το 2014 για το αυτονόητο: για να μπορούν σε τούτη εδώ τη μεριά του Περάματος να ανεβαίνουν τα ασθενοφόρα, να ανεβαίνουν τα αυτοκίνητα. Βρισκόμαστε λοιπόν εδώ και ανησυχούμε για την υλοποίηση ενός έργου που αφήνει τους συμπολίτες μας, τους πολίτες μιας ευρωπαϊκής χώρας, στην κατάσταση μιας ταινίας σαν τα ‘Κόκκινα φανάρια’. Όταν την βλέπουμε στα καθίσματα του σινεμά, έχει νοσταλγία, όταν όμως, μετά από δεκαετίες, βιώνουμε αυτή την πραγματικότητα, έχει μόνο σκληρότητα. Καλούμε την σημερινή διοίκηση αλλά και την κυβέρνηση για τη συνέχιση του έργου και για τις προοπτικές που πρέπει να δώσει σε αυτόν, τον, κατά τα άλλα, ευρωπαϊκό δήμο”, δήλωσε η Ρένα Δούρου.

ΕΔΩ το βίντεο της δήλωσης της Ρ. Δούρου.

Share This