Ρ. Δούρου : “Πυξίδα μας ήταν και παραμένει η στήριξη των πολιτών”

Μ. Ανδρούτσου : “Συνεργασία με απόλυτη διαφάνεια και σεβασμό”

Συνάντηση με τη Δήμαρχο Αγίου Δημητρίου Μαρία Ανδρούτσου είχε η Ρένα Δούρου στο Δημαρχείο της πόλης, στο πλαίσιο των επισκέψεών της σε έργα υποδομής που χρηματοδότησε στους Δήμους της Περιφέρειας Αττικής η Διοίκηση της Δύναμης Ζωής κατά τη θητεία της.

Στη συνάντηση, που έλαβε χώρα στο Δημαρχείο, μετείχαν οι Αντιδήμαρχοι, Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Β. Κουτσοβασίλης, Τεχνικών Υπηρεσιών, Αγγ. Γαβαλάς, Ποιότητας Ζωής, Σπ. Διαβολίτσης, Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας, Ν. Συρράκος, ο Αντιπρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού & Περιβάλλοντος, Θ. Σταματάκης, η Πρόεδρος Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων, Γ. Κωνσταντίνου. Μαζί με τη Ρένα Δούρου, στη συνάντηση παραβρέθηκαν οι Περιφερειακές Σύμβουλοι Β. Βερελή και Ν. Κατρανίδου καθώς και το μέλος Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νότιου Τομέα Π. Κωνσταντίνου, ο Συντονιστής ΟΜ Πικροδάφνης Ασυρμάτου, Μιχ. Χατζηνάνος, τα μέλη του Συντονιστικού της ΟΜ Κέντρου Αγ. Δημητρίου, Β. Μαρκαντωνάτος και Μ. Μήλιου και το μέλος της Γραμματείας του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Κ. Παναγιωτόπουλος.

Ακολούθησε επίσκεψη σε δύο κρίσιμα, για την πόλη, υπό κατασκευή έργα. Τη διαπλάτυνση της λεωφόρου Αγίου Δημητρίου, από Θεομήτορος ως Γράμμου (προϋπολογισμού 5.385.000 ευρώ) καθώς και την περιβαλλοντική αναβάθμιση – ανάπλαση τμημάτων οδών πέριξ του Σταθμού Μετρό του Αγίου Δημητρίου (προϋπολογισμού 4.275.00 ευρώ).

Είμαστε σήμερα εδώ για ενημέρωση και για στήριξη”, παρατήρησε η Ρένα Δούρου, προσθέτοντας ότι “ο στόχος της Δύναμης Ζωής στο Περιφερειακό Συμβούλιο, στην Οικονομική Επιτροπή, στην Επιτροπή Αθλητισμού και Πολιτισμού είναι να στηρίζουμε τις τοπικές κοινωνίες, τις τοπικές Αρχές στην προσπάθειά τους να γίνουν πράξη έργα υποδομής, έργα βελτίωσης της καθημερινότητας, που χρηματοδοτήσαμε αλλά και άλλα που επιβάλλεται να προχωρήσουν. Δεν λειτουργούμε σήμερα έτσι, αλλά ανέκαθεν. Γιατί πυξίδα μας ήταν και παραμένει η στήριξη των πολιτών”.

Από την πλευρά της η Δήμαρχος, Μαρία Ανδρούτσου υπογράμμισε : “Είναι μεγάλη η ανάγκη συνεργασίας του Α’ και του Β’ βαθμού τοπικής αυτοδιοίκησης για την υλοποίηση βιώσιμων έργων και αναγκαίων υποδομών. Αυτή η συνεργασία πρέπει να γίνεται με απόλυτη διαφάνεια και σεβασμό στις προτεραιότητες που θέτουν οι τοπικές αρχές”.

Πέρα από αυτά τα δύο έργα υποδομής στο Δήμο Αγίου Δημητρίου, η Διοίκηση της Ρένας Δούρου χρηματοδότησε, μεταξύ άλλων, την κατασκευή συνθετικού χλοοτάπητα στο Δημοτικό Γυμναστήριο της πόλης (προϋπολογισμού 886.600 ευρώ), τη δομή παροχής βασικών αγαθών, το Κοινωνικό Παντοπωλείο (προϋπολογισμού 524.160 ευρώ), την ενεργειακή αναβάθμιση του Σπιτιού του Αγωνιστή (προϋπολογισμού 99.982 ευρώ), κ.α..

Share This