Συνάντηση με τον Δήμαρχο Μοσχάτου – Ταύρου, Ανδρέα Ευθυμίου είχε η Ρένα Δούρου. Στο επίκεντρο της γόνιμης συζήτησης βρέθηκε η πορεία των έργων που είχε χρηματοδοτήσει στη θητεία της η Διοίκηση της Δύναμης Ζωής στην Περιφέρεια Αττικής καθώς και ευρύτερα αυτοδιοικητικά ζητήματα. Στη συζήτηση μετείχαν ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου, Μανώλης Αντωνάκος καθώς και οι Περιφερειακές Σύμβουλοι, Βάσω Βερελή και Νατάσα Κατρανίδου. Ακολούθησε επίσκεψη στο έργο της ανάπλασης της Πλατείας Ταξιάρχη Παπαντώνη (Μεταμόρφωσης), προϋπολογισμού 1.264.622 ευρώ.

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου – Ταύρου Ανδρέας Ευθυμίου δήλωσε: “Συναντηθήκαμε σήμερα στο γραφείο μας με την π. Περιφερειάρχη Αττικής κα Ρένα Δούρου, όπου είχα την ευκαιρία να την ενημερώσω για την πορεία των έργων που πραγματοποιήθηκαν στον Δήμο μας και τα οποία είχαν χρηματοδοτηθεί την περίοδο που διετέλεσε Περιφερειάρχης Αττικής από το 2014-2019. Σημειώνω τη σημαντική πρωτοβουλία που ανέλαβε για την έναρξη των έργων στον φαληρικό όρμο, όμως η εξέλιξή τους αυτά τα χρόνια που διανύουμε δεν είναι η αναμενόμενη, αφού δεν έχει δημοπρατηθεί μέχρι σήμερα από την Περιφέρεια Αττικής η Β΄ φάση των έργων. Η κα Δούρου στηρίζει τις πρωτοβουλίες του Δήμου μας και θεωρώ πολύ σημαντική τη σημερινή της επίσκεψη στον Δήμο μας”.

Από την πλευρά της η Ρ. Δούρου αφού χαρακτήρισε εξαιρετικά εποικοδομητική τη συνάντηση, υπογράμμισε ότι “το 2023 είναι αυτοδιοικητική χρονιά, χρονιά απολογισμού, αλλά υπενθύμισης της ανάγκης να ολοκληρωθούν τα έργα υποδομής που εκκρεμούν και που αφορούν στην προστασία και την καθημερινότητα των πολιτών. Στους δύσκολους καιρούς που ζούμε, η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι ο συνεκτικός κρίκος των τοπικών κοινωνιών”.

Υπενθυμίζεται ότι η Διοίκηση της Δύναμης Ζωής στην Περιφέρεια Αττικής χρηματοδότησε σειρά κρίσιμων έργων υποδομής στο Δήμο Μοσχάτου – Ταύρου που δεν έχουν ολοκληρωθεί, όπως, μεταξύ άλλων, την κατασκευή δικτύου ομβρίων σε περιοχές του Δήμου και του Δήμου Αγ. Ιωάννη – Ρέντη, προϋπολογισμού άνω των 12 εκατομμυρίων ευρώ, την επέκταση των αντιπλημμυρικών έργων, προϋπολογισμού 2 εκατομμυρίων ευρώ, την ανάπλαση πάρκου Ενόπλων Δυνάμεων, στήριξη δομών παροχής βασικών αγαθών, προϋπολογισμού μισού εκατομμυρίου ευρώ, τη δημιουργία μόνιμου μουσείου μικρασιατικού πολιτισμού, προϋπολογισμού 300.000, κ.α.

Share This