Επίσκεψη στα υπό εξέλιξη έργα ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου, του έργου – ανάσα για το παραλιακό μέτωπο και συνολικά για την Αττική, που ξεκίνησε από τη Διοίκηση της “Δύναμης Ζωής” στην Περιφέρεια Αττικής, πραγματοποίησε σήμερα η Ρένα Δούρου. Η επικεφαλής της “Δύναμης Ζωής” ενημερώθηκε για την πορεία των έργων, συνοδευόμενη από τους Δημάρχους της περιοχής, τους επικεφαλής Δημοτικών Παρατάξεων, Περιφερειακούς Συμβούλους, τον πρώην αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών, νυν μέλος της Οικονομικής Επιτροπής, Χρήστο Καραμάνο και τον πρώην αντιπεριφερειάρχη Πειραιά, Γιώργο Γαβρίλη. Ακολούθως η επικεφαλής της “Δύναμης Ζωής” επισκέφθηκε το σύνολο των έργων του μετώπου του Φαληρικού Όρμου – το Μικρολίμανο, το ΣΕΦ, το Οικολογικό πάρκο, κ.α..

Με αφορμή την επίσκεψη αυτή, η Ρένα Δούρου δήλωσε : “Χρειάστηκαν 44 ολόκληρα χρόνια μέχρι να έλθει η Δύναμη Ζωής στη Διοίκηση της μεγαλύτερης Περιφέρειας της πατρίδας μας για το αυτονόητο. Για τη σύνδεση της ευρωπαϊκής μας μητρόπολης με τη θάλασσά της. Για την αντιπλημμυρική της θωράκιση. Για το δικαίωμα στο ποδήλατο, στο πράσινο και τον δημόσιο χώρο. Καλούμε τη νέα Περιφερειακή Αρχή να συνεχίσει αυτό το σπουδαίο έργο που έρχεται από μακριά. Έχω την τιμή να έχω ξεκινήσει την υλοποίησή του και δεν θα ήθελα με τίποτε να δω ένα βίαιο σταμάτημα, όπως έχουμε δει να γίνεται τόσες φορές στο παρελθόν, οδηγώντας την πατρίδα μας στην χρεοκοπία. Την πολιτική, οικονομική και ηθική χρεοκοπία.”

Χάρη στη Διοίκηση της “Δύναμης Ζωής” υλοποιήθηκαν / είναι υπό εκτέλεση τα εξής έργα της ανάπλασης του Φαληρικού :

  1. Τα έργα υποδομών για την ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου (υπό εκτέλεση, προϋπολογισμού 150 εκατομμυρίων).
  2. Το κλειστό Γυμναστήριο Παλαιού Φαλήρου (έργο που ολοκληρώθηκε, προϋπολογισμού 9.995.000)
  3. Η ανακατασκευή γηπέδου ποδοσφαίρου στο ΣΕΦ (εκτελούμενη, προϋπολογισμού 724.000)
  4. Η συντήρηση δικτύων στον περιβάλλοντα χώρο του ΣΕΦ (εκτελούμενη, προϋπολογισμού 310.000)
  5. Η ανάπλαση του Παραλιακού Μετώπου ακτής Κουμουνδούρου (υπό έναρξη, προϋπολογισμού 5.700.000).
  6. Το οικολογικό πάρκο στον Φαληρικό όρμο (πρέπει να προχωρήσει άμεσα η δημοπράτησή του, έργο προϋπολογισμού 110 εκατομμυρίων).

Το λινκ της δήλωσης της Ρ. Δούρου εδώ

Share This