Υπάρχουν πολλοί τρόποι μια Διοίκηση να “κολλήσει” ένα έργο. Ένας από αυτούς είναι η χρήση της γραφειοκρατίας. Δυστυχώς για τους δημότες της Νέας Σμύρνης, αυτό μοιάζει να ισχύει, άγνωστο για ποιους λόγους, με τη σημερινή Διοίκηση της Περιφέρειας σε σχέση με το βιοκλιματικό πολυδύναμο αθλητικό κέντρο της Νέας Σμύρνης.

Εδώ και 15 μήνες η Διοίκηση της Περιφέρειας, και ενώ έχουν ολοκληρωθεί τόσο η δύσκολη διαδικασία αδειοδότησης όσο και η κατεδάφιση του παλιού Γυμναστηρίου, σύμφωνα με την προγραμματική Σύμβαση, θέτει προσκόμματα στον Δήμο με αφορμή τη Μελέτη.

Το έργο επισκέφθηκε σήμερα, μαζί με τον Δήμαρχο Νέας Σμύρνης, Σταύρο Τζουλάκη, η επικεφαλής της Δύναμης Ζωής, Ρένα Δούρου, συνοδευόμενη από την περιφερειακή σύμβουλο Νότιου Τομέα, Βάσω Βερελή.

Δεν υπάρχουν πλέον δικαιολογίες από την Περιφέρεια για την καθυστέρηση του βιοκλιματικού πολυδύναμου αθλητικού κέντρου της Νέας Σμύρνης, ενός σπουδαίου αθλητικού έργου, του μεγαλύτερου της Περιφέρειας Αττικής. Ενός έργου για το οποίο η Διοίκηση της Δύναμης Ζωής δούλεψε συστηματικά, σε συνεργασία με τον Δήμο, γιατί πιστεύουμε στο δικαίωμα πρόσβασης όλων των πολιτών στην άθληση. Πιστεύουμε και το αποδείξαμε έμπρακτα με στρατηγική και πρόγραμμα 100 και πλέον έργων αθλητικής υποδομής, στον μαζικό αθλητισμό, σε συνεργασία με τους 66 δήμους και τους αρμόδιους αθλητικούς φορείς, σωματεία, ομοσπονδίες. Χωρίς αποκλεισμούς. Χωρίς παρωπίδες. Η σημερινή Διοίκηση της Περιφέρειας δεν έχει καμία δικαιολογία. Το έργο πρέπει να ολοκληρωθεί με ταχείς ρυθμούς. Γιατί δεν αφορά ένα δήμο, μια διοίκηση ή μία παράταξη. Αλλά τους πολίτες και το δικαίωμά τους στην άθληση ειδικά στις σημερινές δύσκολες συνθήκες“, δήλωσε, ερωτηθείσα σχετικά, η Ρένα Δούρου.

Σχετικά με τη στάση της σημερινής Διοίκησης, τίθεται σειρά ερωτημάτων:

  • Γιατί καθυστερεί επί τόσους μήνες την υπογραφή της σύμβασης για το μεγαλύτερο αθλητικό έργο της Περιφέρειας Αττικής;
  • Γιατί οι πολίτες της Νέας Σμύρνης δεν έχουν δικαίωμα σε μια σύγχρονη αθλητική υποδομή, 3.500 θέσεων, με όλες τις σύγχρονες ενεργειακές απαιτήσεις, προϋπολογισμού 20.850.000 ευρώ;
  • Πόσα μέτρα και πόσα σταθμά από τη Διοίκηση της Περιφέρειας όχι απέναντι σε ένα δήμο αλλά απέναντι στους πολίτες;
  • Μήπως επειδή το έργο αυτό δεν είναι έργο της νυν Διοίκησης της Περιφέρειας;

Ό,τι και να κρύβεται πίσω από τη στάση της σημερινής Περιφερειακής Αρχής, η ουσία παραμένει: βαλτώνει ένα έργο κρίσιμης σημασίας, όχι μόνο για έναν δήμο αλλά συνολικά για τους πολίτες της Αττικής. Σε αυτούς που οφείλει να λογοδοτήσει η Διοίκηση της Περιφέρειας.

 

Share This