Η στήριξη του ΕΣΥ παραμένει ζητούμενο ειδικά σήμερα απέναντι σε μια κυβέρνηση και μια διοίκηση της Περιφέρειας που λειτουργούν αποκλειστικά και προκλητικά υπέρ του ιδιωτικού τομέα”

Επίσκεψη στο Οφθαλμιατρείο Αθηνών πραγματοποίησε σήμερα η Ρένα Δούρου, στη διάρκεια της οποίας είχε εποικοδομητική και γόνιμη συνάντηση με τον Διοικητή του Νοσοκομείου Απόστολο Τσένη καθώς επίσης και τον Διευθυντή της Οφθαλμολογικής Κλινικής, Βασίλη Πεπονή, τη Διευθύντρια Νοσηλευτικής, Ελένη Κεϊμαλή και τον Διοικητικό Διευθυντή, Χρήστο Παπαχρήστο. Στη διάρκεια της συνάντησης, στην οποία μετείχαν η Περιφερειακή Σύμβουλος Ελένη Βασιλοπούλου και το μέλος του Συντονιστικού της Δύναμης Ζωής, Κώστας Μπούκας, η Ρένα Δούρου ενημερώθηκε για την εγκατάσταση των σύγχρονου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού που αποκτήθηκε χάρη στο πρόγραμμα ύψους 41 εκατομμυρίων χρηματοδότησης του εκσυγχρονισμού των νοσοκομείων του ΕΣΥ της Αττικής από τη Διοίκηση της Δύναμης Ζωής στην Περιφέρεια Αττικής.

Πρόκειται για νέα μηχανήματα που συνέβαλαν στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών στους πολίτες που επισκέπτονται καθημερινά το Οφθαλμιατρείο. Μηχανήματα όπως OCT, με λογισμικό μη επεμβατικής αγγεογραφίας (οπτική τομογραφία συνοχής), προϋπολογισμού 90.000 ευρώ, τρεις σχισμοειδείς λυχνίες με τραπεζίδιο, προϋπολογισμού 65.000 ευρώ, Argon Laser σχισμοειδής λυχνία, προϋπολογισμού 45.000 ευρώ, Yag Laser σχισμοειδής λυχνία, προϋπολογισμού 45.000 ευρώ, μία σχισμοειδής λυχνία με κάμερα, 25.000 ευρώ, δύο κλίβανοι ταχείας αποστείρωσης, προϋπολογισμού 15.000 ευρώ.

Τέλος, η Ρένα Δούρου είχε συνάντηση με τον Χρήστο Γκίκα, πρόεδρο του Σωματείου των Εργαζομένων. Κατά την συνάντηση συζητήθηκαν ζητήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους.

Η στήριξη και η ενίσχυση των νοσοκομείων του ΕΣΥ παραμένει ζητούμενο ειδικά σήμερα απέναντι σε μια κυβέρνηση και μια διοίκηση της Περιφέρειας που λειτουργούν αποκλειστικά και προκλητικά υπέρ του ιδιωτικού τομέα, υπονομεύοντας και απαξιώνοντας τον δημόσιο τομέα. Στον αντίποδα, η δική μας Διοίκηση στην Περιφέρεια έδειξε ακριβώς πως μπορεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση να επιτελέσει την αποστολή της στο πλευρό των ανθρώπων του ΕΣΥ και των πολιτών. Και η περίπτωση του Οφθαλμιατρείου είναι ενδεικτική”, παρατήρησε η Ρένα Δούρου.

Share This