Επίσκεψη στο Γενικό-Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Αθηνών “Άγιος Σάββας” και τον σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, την αγορά του οποίου χρηματοδότησε η Διοίκηση της Δύναμης Ζωής στην Περιφέρεια Αττικής, πραγματοποίησε σήμερα η Ρένα Δούρου. Η επικεφαλής της Δύναμης Ζωής είχε συνάντηση με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου και εργαζόμενους. Παράλληλα έθεσε το κρίσιμο ζήτημα της μεγάλης καθυστέρησης του εμβληματικού έργου της ανάπλασης των Προσφυγικών της Αλεξάνδρας – καθυστέρηση που οφείλεται αποκλειστικά στη νυν Διοίκηση του Περιφερειάρχη, Γ. Πατούλη. Το έργο σχετίζεται με το νοσοκομείο καθώς περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, ξενώνες φιλοξενίας συγγενών των ασθενών του.

Η υγεία δεν είναι πολυτέλεια ή εμπόρευμα όπως θέλουν οι κκ Μητσοτάκης και Πατούλης. Η υγεία είναι ζωτικό κοινωνικό αγαθό. Χρέος όλων μας να δουλέψουμε για να έχουμε το δημόσιο, ανοικτό σε όλους τους πολίτες, αποτελεσματικό Εθνικό Σύστημα Υγείας που αξίζει η κοινωνία μας, με στήριξη των ανθρώπων του και σύγχρονο εξοπλισμό. Αυτή ήταν η πυξίδα μας στη Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής”, παρατήρησε η Ρένα Δούρου.

Η ίδια είχε εποικοδομητική συνάντηση με τη Διοικήτρια του Νοσοκομείου, Όλγα Μπαλαούρα, τον Διευθυντή Διοικητικού Οικονομικού Γρηγόρη Κουτούφαρη, τον Διευθυντή Ιατρικής υπηρεσίας και ορθοπεδικής, Θεόδωρο Κορμά, τον Διευθυντή Χειρουργικής κλινικής Μαστού, Χρήστο Ματσή και τον Μάκη Ανδριώτη, Πρόεδρο επιστημονικού συμβουλίου. Μαζί της ήσαν οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Σπ. Αγγέλης, Ελ. Βασιλοπούλου και Χρ. Καραμάνος και το μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Φ. Καρυστινάκη.

Κατά τη συνάντηση που είχε με εργαζομένους του Νοσοκομείου η Ρ. Δούρου αναδείχθηκε η μεγάλη έλλειψη προσωπικού σε όλους τους κλάδους καθώς και ο μη επαρκής χώρος για την λειτουργία του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών.

Υπενθυμίζεται ότι η Διοίκηση της Δύναμης Ζωής στην Περιφέρεια Αττικής χρηματοδότησε την απόκτηση εξ ιδίων πόρων, στο πλαίσιο του προγράμματος 41 εκατομμυρίων ευρώ για τη στήριξη των νοσοκομείων του ΕΣΥ στην Αττική, Ψηφιακού Αγγειογραφικού Συγκροτήματος, προϋπολογισμού 600.000 και Μαγνητικού Τομογράφου 3.0 Tesla αξίας 1.700.000 ευρώ. Μέσω ΕΣΠΑ, την απόκτηση Κλιβάνου Ατμού, προϋπολογισμού 200.000 ευρώ, τράπεζας γενικής Χειρουργικής, προϋπολογισμού 180.000 ευρώ, υπερηχοτομογράφου γενικής χρήσεως τροχήλατος 50.000 ευρώ, κα.

Share This