Αθροίζει έργα Δούρου για ψηφοθηρικούς σκοπούς!

Τι κι αν το έργο της δεξιάς Διοίκησης Πατούλη αφορά αποκλειστικά απευθείας αναθέσεις εκατομμυρίων, φωτογραφικούς διαγωνισμούς και αδιαφανείς διαδικασίες; Τι κι αν το πλήρως αποτυχημένο και πεπερασμένο μοντέλο διοίκησής της έχει φέρει την οικονομική κατάρρευση της Περιφέρειας; Η Διοίκηση Πατούλη καταφεύγει σε αυτό που γνωρίζει άριστα: την καπηλεία των έργων της Διοίκησης της Δύναμης Ζωής για ψηφοθηρικούς λόγους, τέσσερις μήνες πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Πρόσφατο παράδειγμα η περιοδεία του απερχόμενου Περιφερειάρχη στον Πειραιά και τα πανηγύρια του για έργα και αναπτυξιακές δράσεις τους άνω των 100 εκατομμυρίων ευρώ, με μια ανακοίνωση – έπος 3.700 λέξεων συνοδευόμενο από δεκάδες φωτογραφίες.

Φευ.

Ούτε οι λέξεις ούτε οι φωτογραφίες μπορούν να κουκουλώσουν την πραγματικότητα.

Και η πραγματικότητα λέει ότι κανένα έργο δεν είχε μπλοκαριστεί επί Διοίκησης Δούρου, κανένα έργο δεν ξεμπλόκαρε ο κ. Πατούλης.Το αντίθετο μάλιστα. Επί θητείας του έχουν διαλυθεί σοβαρές συμβάσεις έργων υποδομής παντού, συμπεριλαμβανομένου και του Πειραιά (νοσοκομείο Μεταξά, μεγάλο αντιπλημμυρικό Κορυδαλλού, σύμβαση Χατζηκυριάκειου, κα) . ΟΛΑ δε τα έργα που αυτάρεσκα διαφημίζει ως δικά του στον Πειραιά, ο απερχόμενος Περιφερειάρχης είναι έργα που σχεδίασε και χρηματοδότησε η Διοίκηση της Δύναμης Ζωής.

Η φωτό είναι αρχείου από επίσκεψη της Ρ. Δούρου σε έργα στον Δήμο Κορυδαλλού.

Ενδεικτικά μερικά παραδείγματα που καταδεικνύουν του λόγου το αληθές:

  • Ο κ. Πατούλης επισκέφθηκε τη Δομή Αλληλεγγύης, Εκπαίδευσης και Πολιτισμού του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων που λειτουργεί με τη χρηματοδότηση της Περιφέρειας, μέσω του ΠΕΠ ΑΤΤΙΚΗ 2014-2020. Η Δομή εντάχθηκε στο ΠΕΠ Αττικής, επί Διοίκησης Δούρου, στις 02.03.2018 (ΑΔΑ: 7Χ8Ξ7Λ7-ΒΓΝ).
  • Επιθεώρησε τα έργα κατασκευής του κλειστού σταδίου «Π. Καπαγέρωφ» το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί σε περίπου 2 χρόνια, “ξεχνώντας” συνειδητά το γεγονός ότι όλες οι μελέτες, η αδειοδότηση και η χρηματοδότηση 8.5 εκ από ίδιους πόρους καθώς και τα τεύχη δημοπράτησης του έργου είναι της Διοίκησης Δούρου
  • Αναφέρεται στην εργολαβία όπως είναι η Προμήθεια ξενοδοχειακού εξοπλισμού για την Καρδιολογική Κλινική του Τζάνειου Νοσοκομείου» προϋπολογισμού 170.000, “ξεχνώντας” πάλι να αναφέρει ότι η Διοίκηση Δούρου παρέδωσε μια νέα, σύγχρονη καρδιολογική κλινική καθώς και τον σοβαρό ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό που χρηματοδότησε η Διοίκηση της Δύναμης Ζωής: ψηφιακό αγγειογραφικό συγκρότημα 600.000 ευρώ, ψηφιακός στεφανιογράφος 600.000 ευρώ, ενδοσκοπικός πύργος high definition 100.000 ευρώ, πλήρης πύργος λαπαροσκοπικής χειρουργικής 80.000 ευρώ.
  • Αναφέρεται επίσης στην εργολαβία για την «αστική ανάπλαση περιοχής Αγίου Διονυσίου» προϋπολογισμού 15.000.000 ευρώ, για την «ανάπλαση του παραλιακού μετώπου Ακτής Κουμουνδούρου (Μικρολίμανο)» προϋπολογισμού 5.700.000 ευρώ: και τα δύο έργα της Δύναμης Ζωής.
  • Το ίδιο ισχύει και για το «Κέντρο Στήριξης της Επιχειρηματικότητας Δήμου Πειραιά» Προϋπολογισμού 6.100.000 ευρώ, μια πρωτοβουλία της Διοίκησης Δούρου μέσω ΟΧΕ.

Τα ίδια ισχύουν σχεδόν για το σύνολο των έργων που καπηλεύεται η Διοίκηση του απερχόμενου Περιφερειάρχη, που είναι βέβαιο ότι θα συνεχίσει, με τη βοήθεια των φιλικών της ΜΜΕ, να κάνει το μαύρο, άσπρο, εμφανίζοντας ως δικά της έργα της Διοίκησης της Δύναμης Ζωής.

Share This