Επίσκεψη της Ρένας Δούρου στο Κέντρο Υγείας της Λ. Αλεξάνδρας

Τα ζητήματα της υποστελέχωσης και της υποχρηματοδότησης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας από την Κυβέρνηση Μητσοτάκη και την ομογάλακτη Διοίκηση Πατούλη, βρέθηκαν στο επίκεντρο της επίσκεψης την Πέμπτη, 3 Φεβρουαρίου, της Ρένας Δούρου στο Κέντρο Υγείας αστικού τύπου στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Η επικεφαλής της Δύναμης Ζωής, που συνοδευόταν από την Περιφερειακή Σύμβουλο Καίτη Θεοχάρη και μέλη του Συντονιστικού της Δύναμης Ζωής, ξεναγήθηκε στους χώρους των Εξωτερικών Ιατρείων και των Επειγόντων Περιστατικών, στο Κέντρο Μάνας και Παιδιού, καθώς και στο Εμβολιαστικό Κέντρο. Επίσης επισκέφθηκε τους χώρους όπου εγκαταστάθηκε ο Μαγνητικός Τομογράφος 3 tesla (προϋπολογισμού 1.7 εκ. ευρώ), που χρηματοδότησε, επί της θητείας της, η Διοίκηση της Δύναμης Ζωής.

Υπενθυμίζεται ότι την περίοδο της Διοίκησης της Δύναμης Ζωής, εξασφαλίστηκε η στήριξη της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Συγκεκριμένα διασφαλίστηκαν 50 εκατομμύρια ευρώ, για προσλήψεις στις 54 Τοπικών Μονάδων Υγείας (ΤΟΜΥ) της 1ης και της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) της χώρας που θεμελιώθηκαν από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Σήμερα η απορρόφηση αυτή εξαιτίας της Διοίκησης Πατούλη, έχει βαλτώσει ενώ επί Διοίκησης Δύναμης Ζωής απορροφήθηκαν τα πρώτα 9 εκατομμύρια.

Η Δύναμη Ζωής, είτε στη Διοίκηση της Περιφέρειας είτε στο Περιφερειακό Συμβούλιο, έδινε και δίνει τη μάχη για τη στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας. Σε καιρό πανδημίας επείγει η άμεση απορρόφηση της χρηματοδότησης που διασφαλίσαμε για τις αναγκαίες προσλήψεις προσωπικού στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Από εδώ, από αυτό το υποδειγματικό, χάρη στους ανθρώπους του, Κέντρο Υγείας, στέλνουμε το μήνυμα ότι δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω. Διεκδικούμε, μέσα και έξω από το Περιφερειακό Συμβούλιο την προάσπιση και αναβάθμιση της δημόσιας υγείας. Παλεύουμε για το δημόσιο αγαθό της υγείας που Κυβέρνηση και Διοίκηση της Περιφέρειας υπονομεύουν συστηματικά και αντιμετωπίζουν με αδιαφανείς μεθοδεύσεις ως αφορμή για απευθείας αναθέσεις”, σχολίασε η Ρένα Δούρου.

Κατά τη συνάντησή της με τη Διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Κυριακή Ζαμάγια και τους εκπροσώπους των εργαζομένων, αναδείχθηκε το μεγάλο πρόβλημα της υποστελέχωσης ενώ τέθηκαν και όλα τα ζητήματα που πηγάζουν από την απόφαση της κυβέρνησης να καταστήσει τα δημόσια νοσοκομεία σε μίας νόσου. Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι αναφέρθηκαν σε σειρά κρίσιμων προβλημάτων, όπως την έλλειψη προσλήψεων που υπονομεύει την έναρξη ζωτικών, για τους πολίτες, λειτουργιών του Κέντρου Υγείας (πχ του νέου Μαστογράφου), την έλλειψη χρηματοδότησης που δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην καθημερινότητα των εργαζομένων και πολιτών, την έλλειψη αντιδραστηρίων και υλικών, θέρμανσης του κτιρίου, κ.α..

Share This