Η Δύναμη Ζωής με αφορμή τη συνέντευξη του Περιφερειάρχη στο ραδιοφωνικό σταθμό Στο Κόκκινο

Με αφορμή τη σημερινή συνέντευξη του Περιφερειάρχη στον ραδιοφωνικό σταθμό Στο Κόκκινο και στον Νίκο Ξυδάκη, στην οποία αναφέρθηκε στην υποστελέχωση της Περιφέρειας σε σχέση με τη λειτουργία χωρίς άδεια του Γηροκομείου στο Μαρούσι όπου εντοπίστηκαν κρούσματα του ιού, θυμίζουμε :

Η Δύναμη Ζωής από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η υγειονομική κρίση, με αίσθηση ευθύνης συνέβαλε με τεκμηριωμένες προτάσεις στην αντιμετώπιση των νέων συνθηκών. Στο πλαίσιο αυτό έγκαιρα προτείναμε τόσο την ίδρυση “Περιφερειακού Κέντρου Δειγματοληψιών” όσο και την άμεση στελέχωση της Περιφέρειας Αττικής με 500 άτομα εξειδικευμένο προσωπικό.

Η Διοίκηση απέρριψε την αναλυτική πρόταση της Δύναμης Ζωής, πρόκρινε την πρόσληψη 300 υπαλλήλων και τελικά στο Περιφερειακό Συμβούλιο έφερε και πέρασε πρόταση για… 224 άτομα, προβλέποντας μάλιστα ελάχιστες προσλήψεις για ειδικότητες Υγείας, μειώνοντας ακόμη και τους Ιατρούς ανά Περιφερειακή Ενότητα!

Στο Δελτίο Τύπου της 7ης Μαίου σχολιάζαμε χαρακτηριστικά ότι : “συνεχίζει δε ο σχεδιασμός της Διοίκησης Πατούλη για 1-2 προσλήψεις για ειδικότητες Υγείας, μειώνοντας ακόμη και τους Ιατρούς ανά Περιφερειακή Ενότητα, καθώς στον Δυτικό Τομέα ανακοίνωσε μόλις μία (1) θέση ενώ στον Βόρειο Τομέα αλλά και στον Νότιο Τομέα καμία! Χωρίς εξειδίκευση παραμένουν οι περισσότερες θέσεις μιας και οι προσλήψεις αφορούν κυρίως σε 57 θέσεις ΔΕ Διοικητικών Γραμματέων, 23 ΤΕ Διοικητικού Λογιστικού και 17 ΠΕ Διοικητικού Οικονομικού!

Να σημειωθεί ότι η Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων όπου εντοπίστηκαν τα κρούσματα Covid-19 βρίσκεται στο Μαρούσι, ήτοι στον Βόρειο Τομέα, όπου η Διοίκηση ανακοίνωσε μηδέν (0) προσλήψεις!

Στο ίδιο ΔΤ παρατηρούσαμε επίσης:

Εκείνο που είναι πάντως φανερό ότι η Διοίκηση της Περιφέρειας δεν πρόκειται να ασχοληθεί σοβαρά με τη στελέχωση της Περιφέρειας Αττικής. Για πάνω από 8 μήνες η Περιφέρεια Αττικής κρατά στα συρτάρια της 200 έτοιμους και μόνιμους υπαλλήλους που άμεσα μπορεί να υποδεχθεί μέσω του Συστήματος Κινητικότητας.

Διαδικασία που δρομολόγησε η Διοίκηση της «Δύναμης Ζωής» και την οποία άφησε έτοιμη στην νέα Διοίκηση να την ολοκληρώσει τον Σεπτέμβριο του 2019, όταν δηλαδή ανέλαβε καθήκοντα και ταυτόχρονα έληξε η αναστολή της διαδικασίας λόγω των εκλογών του 2019, όπως προβλέπει η εκλογική νομοθεσία.

Δυστυχώς η διαδικασία ολοκλήρωσης του συγκεκριμένου κύκλου κινητικότητας έχει προθεσμία και ελλοχεύει ο κίνδυνος να χαθεί αυτή η ευκαιρία για την Περιφέρεια Αττικής, με αποκλειστική ευθύνη της Διοίκησης Πατούλη”.

Η Δύναμη Ζωής θα συνεχίσει να είναι αρωγός σε κάθε προσπάθεια στήριξης του συστήματος της δημόσιας υγείας, που αποδεδειγμένα αποτελεί το αναντικατάστατο ανάχωμα προστασίας των συμπολιτών μας.

Share This