Χθες εγκαταστάθηκαν στον «Ευαγγελισμό» 10 νέες μονάδες αναπνευστήρων. «Ανάσα» σημαντική στην κρίσιμη δοκιμασία της πανδημίας.

Πρόκειται για την ολοκλήρωση (επιτέλους) μιας διαδικασίας που είχε ξεκινήσει από τη Διοίκηση της Δύναμης Ζωής, στο πλαίσιο προγράμματος 56 εκατομμυρίων για την ενίσχυση των δημόσιων νοσοκομείων της Αττικής και η οποία είχε βαλτώσει από τη νυν Διοίκηση που αδιαφορούσε. Χρειάστηκε να θέσουμε επιτακτικά μέσω δημόσιων Δελτίων Τύπου τον Απρίλιο το ζήτημα, υποδεικνύοντας την ανάγκη να ξεχωρίσει αυτός ο εξοπλισμός από τον υπόλοιπο και να δημοπρατηθεί με κατεπείγουσα διαδικασία. Φυσικά έπεται και συνέχεια για τη στήριξη των Δημόσιων νοσοκομείων της Αττικής και ειδικά για τα κατεπείγοντα, που έχουμε πολλές φορές επισημάνει, όπως 50 κλίνες ΜΕΘ για τα νοσοκομεία του Πειραιά, 18 κλίνες ΜΕΘ για τον Ευαγγελισμό, 8 μονάδες αναπνευστήρων για το Αττικό.

Αρκεί να μην επιδείξει ολιγωρία / ανικανότητα / αδιαφορία η σημερινή Διοίκηση, η οποία σε σχετικό ΔΤ χθες κατέφυγε στις γνωστές της ανακρίβειες και ψεύδη, οικοδομώντας ένα παράλληλο σύμπαν για να αποκρύψει την πανθομολογούμενη ανικανότητά της στην άσκηση χρηστής διοίκησης. Αυτή η παραποίηση της πραγματικότητας δεν θα είχε ιδιαίτερη σημασία, αν δεν αφορούσε την υγεία των συμπολιτών μας, η οποία δεν μπορεί να αποτελεί πρόσχημα για την αυτοπροβολή του Περιφερειάρχη.

Ας επιχειρήσει λοιπόν η σημερινή Διοίκηση να πράξει άμεσα τα δέοντα για την υγεία των πολιτών, ολοκληρώνοντας το πρόγραμμα της Δύναμης Ζωής, το ίδιο ακριβώς που την άνοιξη του 2019, προεκλογικά, λοιδορούσε, θεωρώντας τη στήριξη της δημόσιας υγείας, σπατάλη και απειλώντας με προσφυγή στη Δικαιοσύνη την τότε Περιφερειάρχη Ρ. Δούρου.

Share This