Σε μια επίδειξη αυταρχισμού, η Διοίκηση Πατούλη, για πολλοστή φορά, επιβεβαίωσε την απαξίωση του Περιφερειακού Συμβουλίου, βάζοντας πάνω από το συλλογικό, αντιπροσωπευτικό όργανο, τα παραταξιακά της συμφέροντα. “Κλειδώνοντας” τη σημαντική συνεδρίαση για τη ΣΜΠΕ του Περιφερειακού της Σχεδιασμού για τη Διαχείριση των απορριμμάτων της Αττικής, στο “ασφαλές” περιβάλλον της… τηλεδιάσκεψης, και όχι της δια ζώσης συνεδρίασης, όπως είχε έγκαιρα ζητήσει η Δύναμη Ζωής και όλες οι παρατάξεις της δημοκρατικής αντιπολίτευσης.

Στο πλαίσιο αυτό, με τη στήριξη και την κάλυψη της Διοίκησης, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου προκλητικά δεν έθεσε σε ονομαστική ψηφοφορία το αίτημα που έθεσε σύσσωμη η δημοκρατική αντιπολίτευση για την αναβολή της με τηλεδιάσκεψη συνεδρίασης προκειμένου αυτή να διεξαχθεί δια ζώσης. Ένα αίτημα που είχε και εγγράφως καταθέσει η Δύναμη Ζωής.

Φευ.

Εδώ και τρία χρόνια η Διοίκηση Πατούλη αποφεύγει όπως ο διάβολος το λιβάνι, τη διαφάνεια και τη διαβούλευση σε ό,τι αφορά τα σχέδιά της για τη διαχείριση των απορριμμάτων της Αττικής. Επιλέγει συνειδητά να λειτουργεί με αδιαφάνεια, αποφεύγοντας τη δια ζώσης συνεδρίαση σε ένα θέμα που απασχολεί το σύνολο των 4 εκατομμυρίων πολιτών που ζουν, σπουδάζουν, εργάζονται στην Αττική.

Η “αριστεία” της νεοδεξιάς αποδεικνύεται αλλεργική και δυσανεκτική απέναντι στη δημόσια βάσανο της κριτικής και της διατύπωσης εναλλακτικών απόψεων.

Share This