Ο υποθαλάσσιος αγωγός υδροδότησης της Αίγινας κινδυνεύει με πλήρη και αποκλειστική ευθύνη της δεξιάς Διοίκησης της Περιφέρειας, η οποία έχει αφήσει το έργο απροστάτευτο, επιβεβαιώνοντας ότι πρόκειται για Διοίκηση Διάλυσης έργων και υποδομών.

Το συγκεκριμένο έργο βάζει τέλος στην εκμετάλλευση και τον αναχρονισμό των “νερουλάδων” καθώς δίνει οριστική λύση στην υδροδότηση της Αίγινας και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι και επισκέπτες του νησιού -πάνω από 100.000 το καλοκαίρι.

Στο αίτημα για Εκτός Ημερήσιας Διάταξης συζήτησης για το μέλλον του έργου που κατέθεσε στην τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, η Δύναμη Ζωής υπογράμμισε ότι πέντε χρόνια μετά από την υπογραφή από την Ρένα Δούρου της Σύμβασης, ύψους για την κατασκευή του αγωγού, συνολικού προϋπολογισμού 30.135.000 ευρώ κι ενώ τον Σεπτέμβριο του 2019, το έργο παραδόθηκε στη σημερινή Διοίκηση σε προχωρημένο στάδιο, με τον αγωγό συναρμολογημένο και έτοιμο για την πόντιση, με το μεγαλύτερο μέρος της προστατευτικής επίστρωσης από «τσιμεντοστρώματα» έτοιμο, σήμερα το έργο δυστυχώς, με ευθύνη της Διοίκησης Πατούλη, καρκινοβατεί!

Ειδικότερα η Δύναμη Ζωής κρούει για άλλη μία φορά τον κώδωνα του κινδύνου εξαιτίας της κατάθεσης στην Οικονομική Επιτροπή δύο αιτημάτων διάλυσης της σύμβασης από τον Ανάδοχο, στις 5 Σεπτεμβρίου και στις 11 Νοεμβρίου. Αιτήματα, που έχουν παραπεμφθεί στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, τα οποία από την εμπειρία μας συνήθως γίνονται δεκτά.

Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι ο αγωγός κινδυνεύει άμεσα.

Για τέσσερις λόγους οι κάτοικοι της Αίγινας κινδυνεύουν να πουν το νερό, νεράκι, εξαιτίας του Γ. Πατούλη:

  1. γιατί δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί η κάλυψη του αγωγού με «τσιμεντοστρώματα»,
  2. γιατί ο αγωγός δύο φορές μέχρι τώρα έχει υποστεί δολιοφθορές, με πρόσφατη την απόπειρα ανατίναξής του με δυναμίτη,
  3. γιατί η Περιφέρεια Αττικής συνεχίζει να αδιαφορεί, δεν προχωρά σε ενέργειες για την ασφάλεια του έργου – ούτε καν μήνυση έχει κάνει για να εντοπιστούν οι υπαίτιοι των δολιοφθορών,
  4. γιατί είναι πλέον ορατό το ενδεχόμενο ο αγωγός να μείνει ακάλυπτος, χωρίς προστασία, συνεπώς εκτεθειμένος σε ατύχημα από τράτες ή και σε συμφέροντα που τον πολεμάνε – στο 50% του αγωγού δεν έχουν τοποθετηθεί τα «τσιμεντοστρώματα» προστασίας του.

Το γεγονός ότι απέναντι στο Εκτός Ημερησίας Αίτημα της Δύναμης Ζωής, η Διοίκηση “δεσμεύθηκε” για συζήτηση στις αρχές του χρόνου, μόνο αισιοδοξία δεν δημιουργεί. Απλά τώρα και οι κάτοικοι της Αίγινας αλλά και οι χιλιάδες επισκέπτες του νησιού καταλαβαίνουν τι εστί “Διοίκηση Πατούλη” : πολλές φωτό, πολλά λόγια, πλούσιο “περιτύλιγμα”, μηδενική ουσία. Με την υπογραφή μιας πραγματικής Διοίκησης Διάλυσης και Αποσύνθεσης.

Η φωτογραφία συνόδευε Δελτίο Τύπου της Διοίκησης του κ. Πατούλη, της 19ης Ιανουαρίου 2022, με το οποίο επαίρετο για το έργο που σήμερα με δική της αποκλειστική ευθύνη, κινδυνεύει να διαλυθεί.

Share This