Τον πρώτο παρτιζάνο, τον οραματιστή της πράξης για το αύριο της πατρίδας

Η Δύναμη Ζωής αποχαιρετά τον Μανώλη Γλέζο. Τον πρώτο παρτιζάνο, τον άνθρωπο της δράσης κατά του φασισμού. Τον άνθρωπο με την υψηλή αίσθηση του δημοκρατικού καθήκοντος και της ευθύνης για το αύριο της πατρίδας. Τον Μανώλη Γλέζο, τον υπέρμαχο της άμεσης δημοκρατίας, όπως αυτή εκφράζεται μέσα από τους θεσμούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Τον Μανώλη Γλέζο ο οποίος ήταν ο κεντρικός ομιλητής στην ειδική εκδήλωση της Περιφέρειας Αττικής, στις 14 Οκτωβρίου του 2015, για την κλιματική κρίση, τη διαχείριση των υδάτων, τη λειψυδρία, τα φράγματα ανάσχεσης των χειμάρρων, τα πλημμυρικά φαινόμενα.

Η Ελλάδα μαστίζεται από τις πλημμύρες, υποφέρει από τη λειψυδρία και χάνει κάθε χρόνο καλλιεργήσιμο έδαφος ίσο με έκταση της Πάτμου”, έλεγε τότε στην εκδήλωση με τίτλο “Για να μη θαλασσώνουν τα νερά”, θέτοντας, με τον γλαφυρό όσο και τεκμηριωμένο λόγο του τα καίρια ερωτήματα, περιγράφοντας την άρρηκτη σχέση του ανθρώπου με τη φύση και θέτοντας τα διακυβεύματα της σύγχρονης διαχείρισης των υδάτων με όρους βιώσιμης ανάπτυξης σε περίοδο κλιματικής κρίσης.

Ο λόγος του ήταν καίριος, επίκαιρος, ενημερωτικός – μια προτροπή για δράση μέσα από τα παραδείγματα συγκεκριμένων εφαρμογών των προτάσεών του στα νησιά των Κυκλάδων και όχι μόνο. Ήταν ο Μανώλης Γλέζος της γνώσης και της δράσης. Ο οραματιστής της πράξης για το αύριο της πατρίδας. Αυτόν τον άνθρωπο αποχαιρετά η Δύναμη Ζωής.

Share This