Κυβέρνηση και Περιφέρεια αντιμετωπίζουν τους πολίτες της Δυτικής Αθήνας ως πολίτες β’ κατηγορίας”

Επίσκεψη σε έργα της Δύναμης Ζωής στο Δήμο Ιλίου καθώς και συναντήσεις με τον Δήμαρχο Νίκο Ζενέτο και τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Ιλίου, Παύλο Μαντέλο πραγματοποίησε η Ρένα Δούρου, συνοδευόμενη από τον Περιφερειακό Σύμβουλο Κώστα Βίτσα, τον συντονιστή της Νομαρχιακής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δυτικής Αθήνας, Κ. Κάβουρα, τον Γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου και Συντονιστή της 1ης ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ιλίου, Σ. Τσακανίκα καθώς και τους Δημοτικούς Συμβούλους, Σ. Μυγδάλη και Κ. Πανίτσα.

Συγκεκριμένα, η Ρένα Δούρου συναντήθηκε στο Δημαρχείο με τον Δήμαρχο, Ν. Ζενέτο, τον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού, Ά. Τσιμογιάννη, τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού, Γ. Φραγκάλη, την Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος, Ν. Βομπιράκη, τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, Γ. Φερεντίνο, την Αντιδήμαρχο Οικονομικών και Διοικητικών υπηρεσιών, Α. Αλεβίζου και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Γ. Χαραλαμπόπουλο.

Στο επίκεντρο της συνάντησης ήταν η εξέταση της πορείας των έργων του Δήμου που δρομολόγησε η Διοίκηση της Δύναμης Ζωής αλλά και η ανάγκη να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την επέκταση της γραμμής 2 του Μετρό καθώς και να γίνει δυνατή η πρόσβαση του Δήμου Ιλίου αλλά και γενικότερα όλων των Δήμων του Δυτικού Τομέα στην Αττικό Οδό και την Εθνική Αθηνών – Λαμίας.

Ακολούθως η Ρένα Δούρου και ο Δήμαρχος Ν. Ζενέτος επισκέφθηκαν τον Βρεφονηπιακό Σταθμό “Νικόλαος Λιάκος” (προϋπολογισμού 1.116.000 ευρώ) καθώς και το αντιπλημμυρικό έργο στη Ζωοδόχο Πηγή (προϋπολογισμού 1.645.988).

Ακολούθησε συνάντηση της Ρένας Δούρου με τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου, Π. Μαντέλο, τη Δ. Νάνου, Γραμματέα του Συλλόγου και τα μέλη του ΔΣ, Ελ. Τσαλδάρη και Χρ. Σιδηρόπουλο. Η συζήτηση αφορούσε στα μηνύματα που λαμβάνει ο Σύλλογος από τα μέλη του, μικρές ως επί το πλείστον επιχειρήσεις του Ιλίου, σύμφωνα με τα οποία ο αριθμός εκείνων που έλαβαν ενίσχυση από το σχετικό πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής, είναι από ελάχιστες ως καμία. Την επίλυση των ζητημάτων αυτών αυτά αναμένεται να ζητήσει ο Σύλλογος από τη Διοίκηση της Περιφέρειας.

Η περίπτωση του Δήμου Ιλίου είναι χαρακτηριστική πολλών Δήμων της Δυτικής Αθήνας. Κοινά προβλήματα, κοινή απαξίωση από την κεντρική εξουσία και την πολιτικά ομογάλακτη Διοίκηση της Περιφέρειας, που αντιμετωπίζουν τους πολίτες, τους επιχειρηματίες της Δυτικής Αθήνας ως δεύτερης κατηγορίας”, σχολίασε η Ρένα Δούρου.

Share This