Το Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο στην Καλλιθέα επισκέφθηκε σήμερα η Ρένα Δούρου, επικεφαλής αντιπροσωπείας της Δύναμης Ζωής, αποτελούμενης από τους Περιφερειακούς Συμβούλους Βάσω Βερελή και Μάριο Αθανασίου και μέλη του Συντονιστικού της Παράταξης. Συναντήθηκαν με την πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου, Ηρώ Ζερβάκη και εργαζόμενες.
“Ένα μεγάλο ‘ευχαριστώ’ στους ανθρώπους του Νηπιοτροφείου. Η προσπάθειά τους είναι πολύτιμη και αναντικατάστατη. Αφορά το μέλλον του τόπου μας, τα παιδιά και μάλιστα εκείνα που έχουν τις μεγαλύτερες ανάγκες. Η Δύναμη Ζωής, όπως έκανε ως Διοίκηση της Περιφέρειας όταν στάθηκε αρωγός, χρηματοδοτώντας και στηρίζοντας τις δομές παιδικής προστασίας, έτσι και σήμερα στο Περιφερειακό Συμβούλιο δίνει αγώνα για την συνέχιση και την επέκταση αυτής της προστασίας. Ειδικά μάλιστα σήμερα απέναντι σε μια αδιάφορη και υποκριτική Διοίκηση της Περιφέρειας, στηρίζουμε τους ανθρώπους και το έργο των δομών”, παρατήρησε η Ρένα Δούρου.
Αποστολή του Πρότυπου Εθνικού Νηπιοτροφείου είναι η φιλοξενία και η διαπαιδαγώγηση αγοριών και κοριτσιών προσχολικής ηλικίας 2.5 έως 5.5 ετών από όλη την Ελλάδα. Στο χώρο λειτουργεί παιδικός σταθμός που δημιουργήθηκε πριν από 22 χρόνια περίπου, με στόχο την κοινωνικοποίηση των παιδιών που φιλοξενούνταν σε καθημερινή βάση σε αυτόν και σήμερα παρακολουθούν ανάλογα με την ηλικία τους, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα.
Η Διοίκηση της Δύναμης Ζωής στην Περιφέρεια Αττικής πέρα από την επίλυση του χρόνιου προβλήματος της έγκαιρης μετακίνησης των μαθητών στα σχολεία τους, μεταξύ άλλων επιχορήγησε φορείς Παιδικής Προστασίας για πρώτη φορά με το ποσό των 5.000.000 ευρώ από ίδιους πόρους, κατασκεύασε 30 νέους βρεφονηπιακούς σταθμούς, 24 νέες σχολικές μονάδες, αναβάθμισε, ενεργειακά, κτιριακά, πάνω από 100 σχολικές μονάδες, παρείχε εξοπλισμό σε μουσικά όργανα για τα μουσικά σχολεία, στηρίζοντας παράλληλα τις εκδηλώσεις τους, ανακατασκεύασε παιδικές χαρές με στόχο την ποιοτική τους αναβάθμιση και την πιστοποίηση τους σε πολλούς Δήμους, προώθησε την ιδέα της αναδοχής και οργάνωσε ειδικά σεμινάρια «Πρόγραμμα με Οικογένεια» για δυνητικούς ανάδοχους γονείς, χρηματοδότησε το ενισχυτικό προσωπικό για τα παιδιά με αναπηρία μέσα στις σχολικές μονάδες, κ.α..