«Η στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας είναι καθήκον όλων όσοι έχουν την ευθύνη άσκησης διοίκησης, ειδικά στη σημερινή, οδυνηρή για την κοινωνία, συγκυρία. Για το λόγο αυτό βρεθήκαμε σήμερα στο νοσοκομείο Μεταξά όπου η Δύναμη Ζωής ως Διοίκηση, διασφάλισε την κτιριακή του ανακαίνιση και την ενίσχυσή του με σύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό. Συζητήσαμε τις σοβαρές εκκρεμότητες και τις ανάγκες για άμεσες και αποτελεσματικές δράσεις από τη σημερινή Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής. Η αποστολή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης δεν είναι διακοσμητική αλλά καθοριστική. Γιατί η υγεία των συμπολιτών μας είναι πάνω από όλα, ένα καθολικό δικαίωμα χωρίς διακρίσεις». Αυτό δήλωσε, ερωτηθείσα σχετικά η Ρένα Δούρου, μετά από τη σημερινή της επίσκεψη στο Ειδικό Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Πειραιά «Μεταξά».

Συγκεκριμένα, η Ρένα Δούρου, με τον τέως Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά, Γιώργο Γαβρίλη, συναντήθηκαν σήμερα με τον Διοικητή του Νοσοκομείου, Χαρ. Τουμπέκη, τη Διευθύντρια Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, Αικ. Μανούσου, τον Διευθυντή Τεχνικής Υπηρεσίας, Παν. Τσανέ, τον Διευθυντή Διοικητικής Υπηρεσίας, Ι. Κούρλα, τη Διευθύντρια Pet CT, Λ. Ιορδανίδου καθώς και με τον Πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων, Θ. Κατσίκαρο.

Υπενθυμίζεται ότι η Διοίκηση της Δύναμης Ζωής, στο πλαίσιο του προγράμματος στήριξης όλων των δημόσιων νοσοκομείων της Αττικής, διασφάλισε:

  • τον εξοπλισμό του νοσοκομείου Μεταξά με μηχάνημα κυκλοτρονίου, προϋπολογισμού 2.5 εκατομμυρίων και
  • μονάδα παραγωγής οξυγόνου, προϋπολογισμού 350.000 ευρώ
  • καθώς και τη χρηματοδότηση της ενεργειακής αναβάθμισης του κτιρίου, προϋπολογισμού 2.480.000 εκατομμυρίων.

Share This