Την αμέριστη συμπαράσταση της Δύναμης Ζωής στον αγώνα κατά των σχεδίων της Κυβέρνησης Μητσοτάκη για την ιδιωτικοποίηση της μοναδικής Ογκολογικής κλινικής Παίδων στην χώρα, στο Νοσοκομείο “Αγία Σοφία”, εξέφρασε η Ρένα Δούρου κατά την πρόσφατη επίσκεψή της μαζί με τους Περιφερειακούς Συμβούλους Σπύρο Αγγέλη, Ελένη Βασιλοπούλου, Καίτη Θεοχάρη και το μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Φωτεινή Καρυστινάκη.

Κατά τη συνάντηση της με τον Διοικητή του Νοσοκομείου Εμ. Παπασάββα, η Ρένα Δούρου υπογράμμισε την αντίθεση της Δύναμης Ζωής στην αλλαγή του νομικού καθεστώτος της Ογκολογικής κλινικής, εξέφρασε τη στήριξή της στα αιτήματα των εργαζομένων ενώ υποστήριξε το αίτημα των εργαζόμενων για τη δημιουργία Υβριδικής αίθουσας χειρουργείου μέσω της εγκατάστασης εντός των Χειρουργείων του ψηφιακού Αγγειογραφικού συστήματος που εξασφάλισε η Δύναμη Ζωής κατά τη θητεία της στη Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής και στο πλαίσιο του προγράμματος ύψους 41 εκατομμυρίων ευρώ για τη στήριξη όλων των Νοσοκομείων του ΕΣΥ στην Αττική.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής της στο Νοσοκομείο η επικεφαλής της Δύναμης Ζωής συνάντησε και αντιπροσωπεία της Επιτροπής της ΕΙΝΑΠ του Νοσοκομείου, αποτελούμενης μεταξύ άλλων από την Αγγ. Κρικρή, την Κ. Μπάρκα και την Σ. Ζιώρη ενώ είχε συνάντηση με μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Εργαζομένων και συγκεκριμένα με τους: Δ. Κωνσταντόπουλο, Π. Κεραμιδά, Ν. Δίπλα, Γ. Χαραλαμπόπουλο και Δ. Χαραλαμπόπουλο, αναπληρωτή συντονιστή της Νομαρχιακής Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων επισήμαναν την τραγική έλλειψη προσωπικού σε όλες τις ειδικότητες, την υπολειτουργία πρωτοποριακών τμημάτων, όπως το εργαστήριο της Πυρηνικής Ιατρικής, στο οποίο δεν λειτουργεί το PET/CT, η μοναδική θεραπεία παιδιατρικού νευροβλαστώματος και τα ρομποτικά συστήματα παρασκευής ραδιοφαρμάκων από τον Μάιο 2022. Τέλος, ανέδειξαν την ανάγκη εξασφάλισης νέας τεχνολογίας ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για τα Χειρουργεία, όπως νέο λαπαρασκοπικό πύργο και ακτινοσκοπικό σύστημα τύπου C-arm.

Τα μηχανήματα που χρηματοδότησε η Δύναμη Ζωής στα δύο Νοσοκομεία Παίδων “Αγία Σοφία”και “Παν και Αγλαΐα Κυριακού”, πέρα από το Ψηφιακό Αγγειογραφικό σύστημα, προϋπολογισμού 600.000 ευρώ, εξ ιδίων πόρων είναι: Μαγνητικός Τομογράφος 1.5 TESLA, προϋπολογισμού 850.000 ευρώ, Ψηφιακό συγκρότημα κλασικής ακτινοδιαγνωστικής, προϋπολογισμού 230.000 ευρώ και Ψηφιακό ακτινολογικό και ακτινοσκοπικό συγκρότημα, προϋπολογισμού 300.000 και, μέσω ΕΣΠΑ, ένα Φορητό Ακτινοσκοπικό C-ARM, προϋπολογισμού 75.000 ευρώ.

Share This