Κόλαφος για την απερχόμενη δεξιά Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής είναι η απάντηση της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας σχετικά με την άθληση των πολιτών στο Αττικό Άλσος. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου των αθλούμενων πολιτών στο Αττικό Άλσος, σε απάντηση καταγγελίας τους, η Εθνική Αρχή Διαφάνειας με την με αριθμό Α48/2022 έκθεση ελέγχου της, απαντάει στις καταγγελίες τους.

Όπως αναφέρεται, διαπιστώνονται σημαντικές πλημμέλειες τόσο στην διαδικασία παραχώρησης όσο και στην εφαρμογή στην πράξη της σύμβασης.

Μεταξύ άλλων το Δελτίο Τύπου τονίζει ότι:

  • Δεν υπήρξε σύγκλιση θέσεων – απόψεων μεταξύ των υπηρεσιακών παραγόντων της Γ.Γ.Α.
  • Η σύμβαση οδήγησε στη μείωση των διαθέσιμων ωρών ελεύθερης άθλησης τις απογευματινές ώρες για τους πολίτες.
  • Δεν υπάρχει αναρτημένο το ωρολόγιο πρόγραμμα λειτουργίας των γηπέδων τένις.
  • Μειώθηκε ο αριθμός των δωρεάν αθλούμενων πολιτών.
  • Διαπιστώθηκαν αλλοιώσεις –φθορές στην αγωνιστική επιφάνεια των γηπέδων και ο παραχωρησιούχος δεν τις έχει επισκευάσει ως οφείλει.
  • Δεν χορηγήθηκαν στο κλιμάκιο ελέγχου της Ε.Α.Δ. τιμολόγια πληρωμής της δαπάνης ηλεκτροφωτισμού και ύδρευσης των αθλητικών εγκαταστάσεων κλπ.

Τέλος, σύμφωνα με το Δελτίο τύπου “η Εθνική Αρχή Διαφάνειας καλεί με τα συμπεράσματα της υπ’ αριθμ. Α48/2022 Έκθεσης Ελέγχου τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες της ΓΓΑ και της Περιφέρειας Αττικής, να μεριμνήσουν για την εφαρμογή των διαπιστώσεων της και τη θεραπεία των πλημμελειών που καθιστούν την διαδικασία παραχώρησης και την εφαρμογή της σύμβασης εξόχως προβληματική”.

Η Δύναμη Ζωής είχε προειδοποιήσει κατά τη Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου όταν είχε συζητηθεί το θέμα, ότι η σύμβαση αυτή αποτελεί σκάνδαλο και να μην προχωρήσει η Περιφέρεια σε αυτή την σύμβαση.

Μετά και από αυτές τις εξελίξεις, το λιγότερο που έχει να κάνει η δεξιά Διοίκηση της Περιφέρειας είναι να προχωρήσει στην καταγγελία αυτής της σύμβασης και να ζητήσει ένα μεγάλο συγνώμη από τους πολίτες που αθλούνταν και αθλούνται στα γήπεδα τένις της Περιφέρειας Αττικής στο Αττικό άλσος.

Τα γήπεδα οφείλουν να έχουν δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα για τους πολίτες της Αττικής. Δυστυχώς η Διοίκηση Πατούλη και τα στελέχη της απέδειξαν ότι έχουν αντίθετη πολιτικά άποψη, ότι είναι κατά της μαζικής άθλησης.

Αυτή η εξέλιξη – κόλαφος σε βάρος της δεξιάς Διοίκησης είναι ένας από τους πολλούς λόγους για τους οποίους οι πολίτες της Αττικής στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου θα δώσουν ηχηρή την απάντηση τους σε όλες αυτές τις αδιανόητες πρακτικές, στέλνοντας τόσο αυτές τις πολιτικές όσο και τους νέους εκπροσώπους τους, στα έδρανα της Αντιπολίτευσης.

Share This