Η Περιφέρεια Αττικής “απέδειξε έμπρακτα”, όπως ισχυρίζεται το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Διοίκηση της Περιφέρειας στις 10/4, “πως ο εκσυγχρονισμός και η ασφαλής λειτουργία των Λαϊκών Αγορών είναι προτεραιότητα σε αντίθεση με την προηγούμενη Διοίκηση που συνεχίζει να αναλώνεται σε δημαγωγίες και λαϊκίστικες κορώνες”.

Άραγε στην έμπρακτη απόδειξη περιλαμβάνεται και το ότι σήμερα :

  • η Περιφέρεια Αττικής έχει εγκαταλείψει τους ανθρώπους των Λαϊκών Αγορών, αφού δεν ασκεί εν τοις πράγμασι τις αρμοδιότητες της εποπτείας και διοίκησης των λαϊκών αγορών, κυρίως λόγω της πρωτοφανούς υποστελέχωσης της αρμόδιας Διεύθυνσης Λαϊκών Αγορών της Περιφέρειας;
  • η Διεύθυνση Λαϊκών Αγορών η αρμόδια Υπηρεσία για την εποπτεία και διαχείριση των Λαϊκών Αγορών έχει μείνει με… 25 επόπτες που καλούνται υπό δύσκολες συνθήκες να ελέγξουν 300 περίπου λαϊκές αγορές που γίνονται την εβδομάδα στην Αττική;

Κουβέντα γι αυτά στη μακροσκελή κατά τα άλλα απάντηση της Διοίκησης της Περιφέρειας στο Δελτίο Τύπου της Δύναμης Ζωής, εδώ.

Όπως κουβέντα δεν λέει το Δελτίο Τύπου της Διοίκησης και για τη λευκή πετσέτα που έριξε στις Λαϊκές Αγορές η σημερινή Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής, αποτυγχάνοντας να ασκήσει την αποστολή που ανατέθηκε στην Περιφέρεια από την προηγούμενη Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, όταν κατάργησε το Νομικό Πρόσωπο – Οργανισμός Λαϊκών Αγορών και μετέφερε τις αρμοδιότητές του στην Περιφέρεια Αττικής.

Επίσης, στην έμπρακτη απόδειξη περιλαμβάνεται και η δήλωση – ομολογία της Περιφέρειας Αττικής στο προχθεσινό Δελτίο Τύπου, ότι ο Περιφερειάρχης θέλει να πετάξει από πάνω του την ευθύνη των Λαϊκών Αγορών;

«Με παρέμβαση επίσης του Περιφερειάρχη ικανοποιείται ένα αίτημα όλων των φορέων των αγορών, καθώς στο Σ.Ν. συμπεριλαμβάνεται διάταξη που δίνει τη δυνατότητα στις Περιφέρειες Αττικής και Κεντρικής Μακεδονίας να ιδρύσουν Νομικά Πρόσωπα, που θα αναλάβουν , υπό την εποπτεία των Περιφερειών, την διαχείριση των λαϊκών αγορών».

Τι ομολογεί το Δελτίο Τύπου της Διοίκησης;

Ότι ο Περιφερειάρχης Αττικής παραδέχεται και επαίρεται ότι συμφωνεί να ανασυσταθεί Νομικό Πρόσωπο όπως αυτό το οποίο κατάργησε η προηγούμενη Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, υπό την εποπτεία των Περιφερειών αυτή τη φορά και όχι του Υπουργείου Ανάπτυξης για να αναλάβει τις αρμοδιότητες της Περιφέρειας για τη διαχείριση των Λαϊκών Αγορών.

Αυτό είναι ο εκσυγχρονισμός των Λαϊκών Αγορών;

Προφανώς έτσι που τα κάνανε είναι μονόδρομος η σύσταση Νομικού Προσώπου για να ξεφορτωθεί η Περιφέρεια Αττικής τις αρμοδιότητές της. Αλλά αυτό δεν είναι για να προκαλεί θαυμασμό αλλά θλίψη.

Λέγε, λέγε θα πιστέψει η Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής ότι δεν θέλει να ξεφορτωθεί τις αρμοδιότητές της για τις Λαϊκές Αγορές, επειδή δεν μπορεί να τις ασκήσει, αλλά γιατί είναι η καλύτερη Περιφερειακή Διοίκηση από τη σύσταση των Περιφερειών και βάλε….

Με τα Δελτία Τύπου καλά τα πάμε. Από Διοίκηση;

Θυμίζουμε :

  1. Σε λίγο θα κλείσει δύο χρόνια θητείας η σημερινή Διοίκηση της Περιφέρειας και ακόμη να στεγαστεί η Διεύθυνση Λαϊκών αγορών σε ένα αξιοπρεπές κτήριο και να φύγει από τα υπόγεια του Υπουργείου Ανάπτυξης. Κρίμα που η προσπάθεια ενοικίασης νέου χώρου, “σκόνταψε” ύστερα από δημοσιεύματα, για “φωτογραφική” μίσθωση κτηρίου με εμπλοκή εντεταλμένης Περιφερειακής Συμβούλου της Διοίκησης.
  2. Η καταγραφή και η απόδοση των θέσεων Λαϊκών αγορών με τις 5μελείς επιτροπές που συστήσαμε και το νομοθετικό πλαίσιο που άφησε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ σε συνεργασία με τις Ομοσπονδίες Λαϊκών Αγορών για να επικρατήσει τάξη, νομιμότητα, δικαιοσύνη και διαφάνεια, μαθαίνουμε ότι πήγε περίπατο λόγω COVID; Όταν πρόκειται για καταγραφή και δίκαιη απόδοση θέσεων φαίνεται ότι ο ιός κολλάει
  3. Ούτε το κοινωνικό πρόγραμμα στις Λαϊκές Αγορές με τη διάθεση ειδών Λαϊκών Αγορών δεν είστε σε θέση να φέρετε σε πέρας…. Εκτός αν το κάνετε επίτηδες για να μπλοκάρετε τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες που ωφελούνται… Δεν εξηγείται αλλιώς ότι με έκτακτο και δια περιφοράς Περιφερειακό Συμβούλιο στις 30.12.2020 (!!!!) θυμηθήκατε την παράταση του προγράμματος για τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο του 2021, που για να μη χαθεί το πήγατε μέχρι το τέλος του πρώτου εξαμήνου.

Σε ό,τι αφορά το έργο της Διοίκησης της Δύναμης Ζωής, θα το θυμόσαστε λίγο πολύ, γιατί πέρα από τα παραπάνω, αφορά στη ρύθμιση των χρεών των βιοπαλαιστών Λαϊκών Αγορών που τελευταία τους παρουσιάζουν σαν εφοπλιστές για να μπορούν να πληρώνουν και να μη συσσωρεύονται χρέη που δεν πρόκειται ποτέ να πληρωθούν, την τοποθέτηση σύγχρονων χημικών τουαλετών για να μη τρέχουν οι άνθρωποι στους δρόμους, τα προγράμματα ανακύκλωσης στις Λαϊκές Αγορές, τις μεγάλες εκδηλώσεις για τις Λαικές Αγορές, κ.ά..

Ενώ 7 Ομοσπονδίες και περί τα 100 Σωματεία Παραγωγών, Επαγγελματιών

και Βιομηχανικών Ειδών σ’ όλη τη Χώρα είναι στα κάγκελα με την Πρόταση Νόμου

του Υπουργείου Ανάπτυξης, εσείς συνεχίζετε να παριστάνετε το “λιβανιστήρι” του κ. Α . Γεωργιάδη. Λέγε, λέγε, στο τέλος η Διοίκηση της Περιφέρειας θα πιστέψει και η ίδια αυτά που λέει… γιατί ο κόσμος των Λαϊκών Αγορών δεν πείθεται.

Share This