Επιμένει στις συνεδριάσεις – παρωδία του Περιφερειακού Συμβουλίου ο δεξιός Περιφερειάρχης μόνο που χθες ξεπέρασε και τον εαυτό του. Συνδύασε τη συστηματική απαξίωση του Περιφερειακού Συμβουλίου με μεταμεσονύχτια συνεδρίαση στην οποία η παράταξή του αποφάσισε την χρηματοδότηση της προεκλογικής του εκστρατείας με δημόσιο χρήμα!

Έχουμε και λέμε λοιπόν...

Ο κ. Πατούλης έχοντας επιλέξει να πραγματοποιεί μόνο μία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου τον μήνα, προκειμένου αυτή να γίνεται “υβριδικά”, δηλαδή μικτή με τηλεδιάσκεψη ώστε να διασφαλίζει την πλειοψηφία, έστειλε για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού της Περιφέρειας Αττικής, πρόσκληση με 55 (!) θέματα ημερήσια διάταξης συν 7 θέματα εκτός ημερησίας διάταξης, 3 επερωτήσεις καθώς και ένα Ψήφισμα. Συνολικά: 66 θέματα συζήτησης! Πρόκειται για την απόλυτη περιφρόνηση των δημοκρατικών διαδικασιών, των αναγκών των Δήμων και των πολιτών.

Σύσσωμη η δημοκρατική Αντιπολίτευση στηλίτευσε το γεγονός αυτό στην έναρξη της συνεδρίασης. Ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου δεσμεύτηκε λοιπόν ότι η συνεδρίαση θα διακοπεί στις 10 το βράδυ, προκειμένου να συνεχιστεί με όσα θέματα δεν συζητήθηκαν, σε επόμενη μέρα που θα καθόριζε, χωρίς να εκφραστεί αντίθετη και διαφορετική άποψη από καμία πλευρά.

Την ώρα που η συνεδρίαση ολοκληρωνόταν με μία ώρα παράταση (ήδη με καθυστέρηση) μετά τις 11 το βράδυ με τα θέματα που είχε ανακοινώσει ως τελευταία, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου και ενώ είχαν αρχίσει να αποχωρούν οι Παρατάξεις της Αντιπολίτευσης που μετείχαν δια ζώσης στη συνεδρίαση, παρενέβη ο κ. Πατούλης. Κατόπιν αυτού, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Δημόπουλος, παραβιάζοντας τη δέσμευσή του, ανακοίνωσε ότι η συνεδρίαση θα συνεχιστεί για να συζητηθούν όλα τα θέματα! Είναι φανερή η πολιτική εξαπάτηση της Διοίκησης της Περιφέρειας.

Μεταξύ των θεμάτων που ψήφισαν οι ελάχιστοι σύμβουλοι της Διοίκησης από τα σπίτια τους (με τις πυτζάμες) μεταμεσονύχτια ήταν και η σκανδαλώδης δαπάνη ύψους 4.340.000 ευρώ, για την επικοινωνιακή προβολή της Περιφέρειας, δηλαδή τη δική του.

Για να γίνει κατανοητό σε όλους, την ώρα που τα νοικοκυριά στενάζουν από την ακρίβεια και τον πληθωρισμό, την ώρα που χάνονται ανθρώπινες ζωές γιατί δεν υπάρχουν υποδομές και προσωπικό στο δημόσιο Σύστημα Υγείας, την ώρα που χιλιάδες συμπολίτες μας ζουν με τον φόβο της κατάσχεσης της κατοικίας τους, ο κ. Πατούλης θα δαπανήσει σχεδόν 4,5 εκατομμύρια ευρώ δημόσιο χρήμα για τους τελευταίους 3.5 μήνες της εκστρατείας του ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του Οκτώβρη, προκειμένου να καλύψει την προεκλογική του προβολή.

Όμως η αδιαφορία της Διοίκησης Πατούλη για την κοινωνία και ο οικονομικός εκτροχιασμός της Περιφέρειας Αττικής που είναι το δικό του έργο με τα εκατομμύρια των απευθείας αναθέσεων και των αλόγιστων δαπανών για δημόσιες σχέσεις, δεν χρειάζονται καμία προβολή: “φωνάζουν” από μόνα τους. Οι πολίτες ακούνε, κρίνουν και τον Οκτώβριο η Αττική θα έχει τη νέα Διοίκηση που της αξίζει!

Share This