Το έχουμε πει επανειλημμένα στο παρελθόν με ανακοινώσεις μας, το λέμε ακόμη μία φορά και σήμερα και αυτό για να ενημερωθούν οι πολίτες της Αττικής.

Δεν υπήρχε απολύτως καμία δικαιολογία, για να μη συνεδριάσει σήμερα Τετάρτη 02.08.2023, το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής με μικτή Συνεδρίαση, δηλαδή με τηλεδιάσκεψη και δια ζώσης ταυτόχρονα. Η Διοίκηση της Περιφέρειας όμως έχει άλλες βουλές. Συνεδρίαση μόνο με τηλεδιάσκεψη και βέβαια όπως κάνει μήνες τώρα, μία φορά τον μήνα, αφού εξασφάλισε από την κυβέρνηση της ΝΔ τη σχετική νομοθετική ρύθμιση.

Με ημερήσια διάταξη συζήτησης 51 Θεμάτων και 8 Επερωτήσεων και αρκετές εισηγήσεις των θεμάτων καθώς και συμπληρωματικές προσκλήσεις με νέα θέματα να έρχονται, μία και δύο ημέρες πριν την Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου!

Η δεξιά Διοίκηση της Περιφέρειας έχει επιλέξει αυτή τη «λειτουργία» του Περιφερειακού Συμβουλίου προκειμένου να έχει τις πλειοψηφίες που χρειάζεται έστω και με “κλειστές τις κάμερες των Συμβούλων της” κατά τη συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη, για να ψηφίζονται τα θέματα της.

Η απαξιωμένη Διοίκηση της Περιφέρειας χέρι – χέρι μαζί με την πολιτικά ομογάλακτη Κυβέρνησή της, προχώρησαν στον πλήρη ευτελισμό του Περιφερειακού Συμβουλίου. Οι όροι “Δημοκρατία, ισότητα και στοιχειώδης δεοντολογία, ουσιαστική και αποτελεσματική λειτουργία” του αντιπροσωπευτικότερου οργάνου της Περιφέρειας που είναι το Περιφερειακό Συμβούλιο για την λύση των προβλημάτων των 4 εκατομμυρίων κατοίκων της Αττικής, θεωρούνται δυστυχώς άγνωστες λέξεις.

Για όλους αυτούς τους λόγους, η παράταξή μας “Δύναμη Ζωής” απέχει από τη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, εκφράζοντας την πολιτική της αντίθεση.

Είμαστε όμως σίγουροι ότι οι πολίτες της Αττικής στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου θα δώσουν ηχηρή την απάντηση τους σε όλες αυτές τις αδιανόητες πρακτικές, στέλνοντας τόσο αυτές τις πολιτικές όσο και τους εκπροσώπους τους, στο χώρο της Αντιπολίτευσης.

Φωτογραφία αρχείου από παλαιότερη “υβριδική” συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Share This