Σε αυτές τις κρίσιμες ώρες που οι πολίτες, οι νέοι, οι γονείς και τα παιδιά μας, δοκιμάζονται από την αποτυχημένη διαχείριση της πανδημίας από μια κυβέρνηση που, για να κουκουλώσει τις ευθύνες της, αντιμετωπίζει πλέον κάθε πρόβλημα με αστυνομική βία και αυθαιρεσία, η Τοπική Αυτοδιοίκηση οφείλει να λειτουργήσει ως ασπίδα προστασίας των πολιτών. Να επιτελέσει τη δημοκρατική της αποστολή σύμφωνα με το Σύνταγμα και τους νόμους απέναντι σε μια κυβέρνηση που στρέφεται κατά της κοινωνίας, υπονομεύοντας την κοινωνική ειρήνη, την ομαλότητα και την ασφάλεια των πολιτών στο όνομα μικροκομματικών στόχων. Να πρωτοστατήσει στον αγώνα για δημοκρατία και υγεία. Η Δύναμη Ζωής έχει κάνει τη στρατηγική επιλογή, είτε ως Διοίκηση της Περιφέρειας είτε σήμερα ως αξιωματική αντιπολίτευση στο Περιφερειακό Συμβούλιο, να στέκεται στο πλευρό της κοινωνίας, στο πλευρό των ανθρώπων του δημόσιου συστήματος υγείας. Ελέγχουμε τις καθυστερήσεις κυβέρνησης και Διοίκησης της Περιφέρειας, και πιέζουμε για να μπει μέχρι και το τελευταίο μηχάνημα του προγράμματός μας και στο τελευταίο νοσοκομείο του δημόσιου συστήματος υγείας της Περιφέρειας”. Αυτά δήλωσε σήμερα η Ρένα Δούρου μετά από την επίσκεψή της στο Γενικό Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών “Σωτηρία”, που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά της πανδημίας.

Η επικεφαλής της Δύναμης Ζωής είχε συνάντηση με τον Διοικητή του Νοσοκομείου, Σ. Μητσιάδη, τον Διευθυντή Διοικητικής Υπηρεσίας, Γ. Κατακουζηνό, την Υποδιευθυντρια Διοικητικής υπηρεσία, Ευ. Σιώζου και τον Προϊστάμενο Βιοϊατρικης, Δ. Μάρκου.

Κατόπιν περιηγήθηκε στους χώρους όπου έχουν εγκατασταθεί τα μηχανήματα του προγράμματος της Δύναμης Ζωής, όπως ο ψηφιακός στεφανιογράφος, και ενημερώθηκε για τις εκκρεμότητες που αφορούν εξοπλισμό που χρηματοδοτείται από το ΠΕΠ Αττικής, όπως τους 10 αναπνευστήρες και 6 μόνιτορ -απαραίτητες υποδομές για την πανδημία.

Τέλος, η Ρένα Δούρου επισκέφθηκε το Κυριαζίδειο κτίριο για τη στέγαση των συγγενών των περιθαλποµένων στο ΓΝΝΘΑ και ιδιαίτερα των ατόμων με αναπηρία, το οποίο ανακαινίστηκε από τη Διοίκηση της Δύναμης Ζωής.

Share This