Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής αποφάσισε χθες, ύστερα από προτάσεις της Δημοκρατικής Αντιπολίτευσης, να αναλάβει την Δωρεάν Μετακίνηση των Μαθητών των Προτύπων Σχολείων. Πρόκειται για Απόφαση που λήφθηκε ενώ η Διοίκηση του κ. Πατούλη χρησιμοποιούσε ανούσιες δικαιολογίες για τη μη υλοποίηση μέχρι σήμερα του σχετικού Νόμου 4692/2020, ο οποίος έχει ψηφιστεί εδώ και πάνω από 20 μήνες – στις 11 Ιουνίου του 2020.

Παράλληλα το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής ζητά από την Κυβέρνηση να εγκρίνει άμεσα τις σχετικές απαραίτητες πιστώσεις, που πρέπει να δοθούν στην Περιφέρεια Αττικής.

Επειδή η κατάσταση βρίσκεται πλέον σε οριακό χρονικό σημείο, επείγει, σήμερα κιόλας, να ξεκινήσουν οι διαδικασίες ένταξης των Μαθητών των Προτύπων Σχολείων στο σχεδιασμό της Μετακίνησης Μαθητών και να εγγραφούν οι μαθητές στην σχετική πλατφόρμα της Περιφέρειας Αττικής. Στόχος είναι στις 11 Σεπτεμβρίου 2022 να είναι τα Σχολικά Λεωφορεία έξω από τα Πρότυπα Σχολεία, όπως γινόταν για όλα τα υπόλοιπα σχολεία τα τελευταία χρόνια, χάρη στους διαγωνισμούς που διεξήγαγε η Διοίκηση της Δύναμης Ζωής το 2019.

Share This