Ο Γιάννης Μοίρας, ένα πρόσωπο που προέρχεται από διαφορετική πολιτική αφετηρία, επιλέχθηκε από τη Ρένα Δούρου και τη «Δύναμη Ζωής» ως εκπρόσωπος Τύπου για την επερχόμενη προεκλογική εκστρατεία για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου.

Με ένα βίντεο στον περιβάλλοντα χώρο του ΣΕΦ, έκτασης 370 στρεμμάτων, ο οποίος αποκαταστάθηκε και αναβαθμίστηκε με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής, ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους η Ρένα Δούρου και ο Γιάννης Μοίρας.
Όπως χαρακτηριστικά τονίζει η Περιφερειάρχης Αττικής «τα 4.5 χρόνια της θητείας μας, μάθαμε να χτίζουμε γέφυρες συνεργασίας με αποκλειστικό γνώμονα την πρόοδο της Περιφέρειας και ο Γιάννης Μοίρας αντανακλά αυτό το πνεύμα εργατικότητας, αποτελεσματικότητας αλλά και συνεννόησης».

Ο Γιάννης Μοίρας εκλέχθηκε το 2014 Περιφερειακός Σύμβουλος Πειραιά με την αυτοδιοικητική παράταξη «Αττική: Συμμέτοχοι στο Αύριο» με την οποία ήταν υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά λαμβάνοντας το υψηλότερο ποσοστό του συνδυασμού στην Αττική (9,23%). Διετέλεσε εκλεγμένο μέλος της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας και στη συνέχεια, μέχρι και σήμερα, μέλος της Μητροπολιτικής Επιτροπής Μεταφορών και Συγκοινωνιών.

Όσον αφορά την κεντρική πολιτική σκηνή ήταν στέλεχος από το 2012 των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, από όπου παραιτήθηκε αρχές του 2019, διαφωνώντας με κεντρικές επιλογές και αποφάσεις. Πρόκειται, ωστόσο, για τον μακροβιότερο εκλεγμένο Γενικό Γραμματέα του κόμματος με δυναμική παρουσία στις διπλές εθνικές εκλογές και το δημοψήφισμα του 2015 και στα δύο πρώτα χρόνια της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ.

Ο ίδιος δηλώνει ότι επί 4.5 χρόνια διαπιστώνει «το έργο που γίνεται με όρους διαφάνειας και πάντα με κοινωνικό πρόσημο» και ότι συμπορεύεται με τη Ρένα Δούρου και τη «Δύναμη Ζωής» για «έναν κοινό στόχο: κοντά στον πολίτη με πράξεις και πάντα επικεντρωμένοι στην ουσία, και όχι στην επικοινωνία».

Βίντεο εδώ: https://youtu.be/i9-CsStSjJM

Περισσότερα στοιχεία για το βιογραφικό του Γιάννη Μοίρα:

Ο Γιάννης Μοίρας γεννήθηκε το 1969 και μεγάλωσε στην πόλη του Πειραιά και στη Νίκαια. Είναι παντρεμένος με τη Σοφία Γεωργακάκου, λογοπεδικό και έχουν δύο γιους, 13 και 9 χρόνων.

Την περίοδο 2004-2009, διετέλεσε αναπληρωτής γραμματέας Διεθνών και Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης και αναπληρωτής γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού και Προγράμματος στη Νέα Δημοκρατία.

Κατά το παρελθόν έχει εργαστεί για δέκα χρόνια ως δημοσιογράφος σε εφημερίδες, περιοδικά και την τηλεόραση στην Ελλάδα και τις ΗΠΑ και τα τελευταία είκοσι χρόνια ως σύμβουλος στην πολιτική και εταιρική επικοινωνία στην Ελλάδα.

Έχει σπουδάσει στις Ηνωμένες Πολιτείες, με υποτροφία, λαμβάνοντας το Bachelor του στην Πολιτική Επιστήμη με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις από το Πανεπιστήμιο Νέας Υόρκης (New York University). Ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στη Μεγάλη Βρετανία στην Εκλογική Συμπεριφορά από το Πανεπιστήμιο του Έσσεξ (University of Essex). Μιλάει αγγλικά και γαλλικά.

Facebook: https://www.facebook.com/ioannis.moiras
Twitter: @IoannisMoiras

Share This