Καμία απάντηση στα συγκεκριμένα ερωτήματα της Επερώτησης της Δύναμης Ζωής για την εγκατάλειψη των Προσφυγικών της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, δεν έδωσε η Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής, πέρα από γενικόλογες και αόριστες υποσχέσεις, που απλά επιβεβαίωσαν το βάλτωμα του εμβληματικού έργου.

Συγκεκριμένα, στη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου τόσο ο Περιφερειάρχης Ατττικής, κ. Πατούλης όσο και ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα, κ. Δημόπουλος και η εντεταλμένη σύμβουλος Τεχνικών Έργων, κα Κοσμίδου, που επιχείρησαν να απαντήσουν στην τοποθέτηση της Ρένας Δούρου, όταν δεν εμφάνιζαν το έργο της Διοίκησης της Δύναμης Ζωής και τις ενέργειες με αποφάσεις που είχαν προηγηθεί στη θητεία της για την Ανάπλαση των Προσφυγικών, ως έργο της νυν Διοίκησης, περιορίζονταν σε αόριστες, μελλοντικές υποσχέσεις αντί για συγκεκριμένες απαντήσεις και δεσμεύσεις.

Η Διοίκηση της Περιφέρειας δεν απάντησε ικανοποιητικά ούτε σε ένα από τα τρία ερωτήματα της Δύναμης Ζωής σχετικά με την έλλειψη προγραμματισμού για τη δημοπράτηση, τη χρηματοδότηση και τις καθυστερήσεις των σχετικών διαδικασιών για την υλοποίηση του έργου.

Η Ρένα Δούρου δεσμεύθηκε ότι η Δύναμη Ζωής θα επιμείνει, “γιατί δεν πρόκειται για θέμα μιας παράταξης αλλά για αυτό που έλεγε μια σπουδαία γυναίκα που πρωτοστάτησε στη διάσωση των Προσφυγικών. Η Άννυ Βρυχέα επαναλάμβανε ότι μια πόλη χωρίς ιστορία είναι μια πόλη μη βιώσιμη”. “Ακριβώς επειδή θέλουμε μια βιώσιμη πόλη συνεχίζουμε τον αγώνα μας, διεκδικώντας συγκεκριμένες πράξεις και όχι αόριστα λόγια”, κατέληξε η ίδια.

Στην ομιλία της θύμισε ότι η Διοίκηση της Δύναμης Ζωής σε συνεργασία με την Ανάπλαση Αθήνας ΑΕ και τον τότε Πρόεδρό της, Νίκο Μπελαβίλα, είχε αφήσει το έργο σε υπερώριμο στάδιο, με διασφαλισμένα όλα τα επίδικα. Ένα έργο πολλαπλά χρήσιμο, καθώς, όπως επισήμανε η Ρένα Δούρου, πρόκειται να προσφέρει μια πολεοδομική ανάσα σε μια πυκνοκατοικημένη πόλη, να στεγάσει κοινωνική κατοικία, τους ξενώνες συνοδών ασθενών του νοσοκομείου Άγιος Σάββας καθώς και Μουσείο Μικρασιατικής Μνήμης.

Share This