Ανταπαντώντας στην τελευταία ανακοίνωση, ανώνυμη κι ανυπόγραφη όπως όλες οι προηγούμενες, του συνδυασμού του Γ. Πατούλη, ο εκπρόσωπος Τύπου του συνδυασμού «Δύναμη Ζωής» της Περιφερειάρχου Ρένας Δούρου Γιάννης Μοίρας, κάνει την ακόλουθη γραπτή δήλωση:

«Νεύρα ο κ. Πατούλης… Πολλά νεύρα!

Φάνηκαν σε προηγούμενα debates, όταν ο κ. Πατούλης προέβη σε προσωπικές επιθέσεις σε βάρος της Περιφερειάρχου Ρένας Δούρου, πιστεύοντας πως έτσι τάχα θα δραπέτευε από τον διάλογο επί της ουσίας της ατζέντας των θεμάτων της Περιφέρειας Αττικής. Όποτε επιχειρούσε μάλιστα να αγγίξει την ουσία, την ατζέντα και τα θέματα, είχε να καταθέσει μόνο αοριστίες και ασυναρτησίες.

Φάνηκαν στις ανακοινώσεις (ανώνυμες και ανυπόγραφες πάντα) του συνδυασμού του, όπου με στοιχεία – “μαλλιοκούβαρα” πήγε να δώσει “εξηγήσεις” (ο Θεός να τις κάνει) για το “περίφημο” ταξίδι Ελλάδα – Κίνα – Ελλάδα που ο ίδιος παραδέχτηκε εμμέσως ότι ήταν κάτι σαν κούρσα ταξί Σύνταγμα – Ομόνοια – Σύνταγμα.

Φάνηκαν στο debate του ΣΚΑΪ.

Όπου εκεί επήλθε η οριστική του κατάρρευση.

– Τρεις εν ενεργεία επικεφαλής περιφερειακών παρατάξεων της Αττικής (η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου, ο επικεφαλής του συνδυασμού της μείζονος αντιπολίτευσης και τέως Περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός και το αιρετό περιφερειακό στέλεχος της Λαϊκής Συσπείρωσης Γιάννης Πρωτούλης) επεσήμαιναν στον κ. Πατούλη ότι είναι επικίνδυνα πράγματα να ισχυρίζεται ότι ως -κατά φαντασία- Περιφερειάρχης θα αναλάμβανε τον γενικό συντονισμό αντιμετώπισης ακραίων φυσικών φαινομένων κατά την εξέλιξή τους και εκείνος, επέμενε ότι είναι ο Σούπερμαν ο οποίος, βάζοντας τους πάντες και τα πάντα κάτω από τη μπέρτα της ηγεσίας του, θα δάμαζε πλημμύρες και φωτιές μαζί! Το γράψαμε εξάλλου και χθες: αδιάβαστος, προκλητικός κι επικίνδυνος.

– Μιλούσε ανερμάτιστα για Πολιτική Προστασία, για Διαχείριση Απορριμμάτων, για Υποδομές και Έργα και ακόμη παραπέρα για ό,τι θέμα ή ζήτημα μπορεί να μηχανευτεί ο νους ενός ανθρώπου που ματαιοπονεί να δείξει ότι έχει μία στοιχειώδη έστω επαφή με τον Β’ Βαθμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καταλήγοντας να αποκαλύπτεται ότι καν δεν γνωρίζει την Τοπική Αυτοδιοίκηση γενικότερα και κυρίως, το πως οριοθετούνται ρόλοι και λειτουργίες της σε σχέση με την κεντρική διακυβέρνηση και τις υπηρεσίες του κεντρικού κράτους, μολονότι είναι τρεις θητείες Δήμαρχος και επίσης Πρόεδρος της ΚΕΔΕ.

– Στο τέλος, πάνω στην αναστάτωση και τον πανικό του, έφτασε ως το σημείο να κατηγορεί για πολιτικό bullying σε βάρος του την οικοδέσποινα της εκπομπής και μάλιστα εντός ενός τηλεοπτικού σταθμού που φωνάζει καθημερινά ότι είναι απέναντι σε ΣΥΡΙΖΑ – κυβέρνηση και σε όποιους συνδέονται ή σχετίζονται μαζί τους.

Στην υποψηφιότητά του ο κ. Πατούλης οδηγήθηκε μέσα από ένα εσωκομματικό παιχνίδι αλλαγής και εναλλαγής υποψηφιοτήτων που θυμίζει το παιχνίδι με τις μουσικές καρέκλες, όπως χαρακτηριστικά τόνισε η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου. Είχε αυτοανακοινωθεί υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων. Όταν η μουσική σταμάτησε, είδε τον κ. Μπακογιάννη να κάθεται στην καρέκλα αυτή και τότε, πήγε να καθίσει στη διπλανή καρέκλα, του υποψήφιου Περιφερειάρχη, που την είδε άδεια.

Ο κίνδυνος και η απειλή όμως για τους πολίτες, τους κατοίκους και τους ψηφοφόρους της Περιφέρειας Αττικής δεν είναι ότι η καριέρα αποτελεί για τον κ. Πατούλη αυτοσκοπό.

Ο κίνδυνος και η απειλή είναι ότι ο κ. Πατούλης φαίνεται να πιστεύει αληθινά ότι με τον ίδιο τρόπο που κατάφερε να είναι Δήμαρχος με “όπλο” τις γιορτές, τα τσάμικα, τα κοκορέτσια, τα επικοινωνιακά πυροτεχνήματα και το πολιτικό lifestyle στη μορφή του πολιτικού κιτς, μπορεί να καταφέρει να είναι και Περιφερειάρχης σε 66 Δήμους. Όμως η Αττική δεν προσφέρεται για βιλαέτι κανενός.

Σε 3 βδομάδες και 2 μέρες τελειώνουν όλες αυτές οι αυταπάτες για τον κ. Πατούλη και το μαρτύριο που ο ίδιος επέβαλλε στον εαυτό του. Μέχρι τότε ας θυμάται ότι όσο πιο ψηλά τον οδηγεί η ματαιοδοξία του να σκαρφαλώσει στον κορμό της εξουσίας, τόσο περισσότερο οι από κάτω ολόγυρα θα βλέπουν την πολιτική γύμνια του».

Share This