Την ασφαλή λειτουργία της οδού Αλεποχωρίου – Σχοίνου – Λουτρακίου καθώς και την καθυστέρηση στην ολοκλήρωσή της, παρά τους σχεδιασμούς, τις πιστώσεις και τις προγραμματικές συμβάσεις, που έχουν υπογραφεί από τις προηγούμενες περιφερειακές αρχές, αναδεικνύει με Επερώτησή της στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, η Δύναμη Ζωής, την ώρα που ο δεξιός Περιφερειάρχης επιδιδόταν σε αυτό που γνωρίζει άριστα: στημένες φωτογραφίες και δημιουργία ψευδών εντυπώσεων ύστερα από την εκκωφαντική του απουσία κατά τις κρίσιμες ώρες της πυρκαγιές.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κ. Πατούλης, σε προεκλογική του επίσκεψη στον Δήμο Μάνδρας Ειδυλλίας, μόλις πριν από 10 ημέρες, στις 10 Ιουλίου 2023 (το σχετικό ΔΤ βρίσκεται στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Αττικής) καπηλεύτηκε ξανά έργο της Δύναμης Ζωής.

Συγκεκριμένα δεν δίστασε μεταξύ άλλων, να παρουσιάσει ως δική του τη μελέτη «για την άρση επικινδυνότητας του παραλιακού τμήματος Αλεποχώρι προς Σχοίνο», προϋπολογισμού 300.000 ευρώ, “ξεχνώντας” όμως να αναφέρει σε ποια φάση βρίσκεται. “Ξεχνώντας” επίσης το έργο «Προστασία πρανών και ασφαλής διέλευση οχημάτων στην παραλιακή οδό Σχοίνος – Αλεποχώρι».

Τα αγνοεί; Αδιαφορεί; Και στα δύο ενδεχόμενα, η διαπίστωση είναι μία: ο κ. Πατούλης λειτουργεί αναποτελεσματικά.

Αυτή την αβελτηρία / αδιαφορία της δεξιάς Διοίκησης σε βάρος των κατοίκων της Αττικής αναδεικνύει με την Επερώτησή της η Δύναμη Ζωής.

Επειδή οι πολίτες της Αττικής και συγκεκριμένα οι κάτοικοι των εν λόγω περιοχών ταλαιπωρούνται καθημερινά, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, ζητάμε ως Παράταξη να μας ενημερώσετε για το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της προαναφερθείσας μελέτης και του προαναφερθέντος έργου που θα λύσουν ένα χρόνιο πρόβλημα”, τονίζει η Παράταξη, απευθυνόμενη στον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Αφορμή για την Επερώτηση της Δύναμης Ζωής ήταν η σοβαρή ταλαιπωρία των κατοίκων της Αττικής και όχι μόνο, που είτε εγκλωβίστηκαν είτε δεν μπορούσαν να έχουν πρόσβαση στα σπίτια τους, χώρους εργασίας τους, κλπ, εξαιτίας της εξέλιξης της φωτιάς στην Δυτική Αττική και στο Λουτράκι κ.λπ. της Περιφέρειας Πελοποννήσου και ύστερα από το κλείσιμο της Εθνικής οδού Αθηνών – Κορίνθου.

Το κρίσιμο αυτό οδικό έργο, που θα μπορούσε να είχε ανακουφίσει τους πολίτες από την ταλαιπωρία των μετακινήσεών τους, με ευθύνη της Διοίκησης Πατούλη στην Αττική κι εκείνη του κ. Νίκα στην Πελοπόννησο, δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί.

Σημαντικές συμβάσεις της Ρ. Δούρου που καθυστερούν λόγω κ. Πατούλη

Στην Επερώτησή της η Δύναμη Ζωής υπενθυμίζει τις σημαντικές, για τη συγκεκριμένη οδό, συμβάσεις που υπέγραψε η Διοίκηση της Δύναμης Ζωής και η Ρένα Δούρου.

Συγκεκριμένα, μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και της Περιφέρειας Πελοποννήσου συνήφθη προγραμματική σύμβαση για την σύνταξη μελέτης «για την άρση επικινδυνότητας του παραλιακού τμήματος Αλεποχώρι – Σχοίνος, προϋπολογισμού 300.000 ευρώ, που παρατάθηκε κατά 24 μήνες, από τη Ρένα Δούρου, ώστε να ολοκληρωθεί στις 31/7/2020.

Πολύ σημαντική είναι και η προγραμματική σύμβαση που υπέγραψε η Ρ. Δούρου στις 05.02.2018, με τον πρώην Περιφερειάρχη Πελοποννήσου και τους τότε Δημάρχους Μεγαρέων και Λουτρακίου – Περαχώρας – Α. Θεοδώρων για το έργο «Προστασία πρανών και ασφαλής διέλευση οχημάτων στην παραλιακή οδό Σχοίνος – Αλεποχώρι», προϋπολογισμού 1.060.000 ευρώ. Στόχος του έργου είναι η άμεση αντιμετώπιση της αποκατάστασης των προβλημάτων ασφάλειας και λειτουργικότητας της οδού Σοχίνου – Αλεποχωρίου. Η οδός αποτελεί την μοναδική σύνδεση Αλεποχωρίου και Σχίνου καθώς οι εναλλακτικές διαδρομές περιλαμβάνουν διαδρομές μέσω δασικών/αγροτικών οδών. Επιπλέον κατά τη θερινή περίοδο παραλαμβάνει και την τουριστική κυκλοφορία. Η επικινδυνότητα χρήσης της οδού είναι πολύ μεγάλη ιδιαίτερα λόγω συνεχών κατολισθήσεων αλλά και της διάβρωσης του οδοστρώματος και της έδρασής του.

Η περιοχή παρέμβασης του συγκεκριμένου έργου ανήκει χωρικά στα παράλια του Κορινθιακού κόλπου, διέρχεται μέσα από τις Περιφέρειες Αττικής και Πελοποννήσου και συνδέει τους οικισμούς Αλεποχώρι και Σχοίνο. Ενδιάμεσα διέρχεται από τους οικισμούς Αιγειρούσες, Μαυρολίμνη και Βαμβακές. Το εν λόγω τμήμα παρέμβασης της οδού βρίσκεται μεταξύ των οικισμών Αιγειρούσες και Μαυρολίμνη, έχει συνολικό μήκος περίπου 1,8 χλμ.

Οι πρώην Περιφερειάρχες Αττικής και Πελοποννήσου, αποφάσισαν να εκτελέσει το έργο και να εκπονήσει τη μελέτη η Περιφέρεια Πελοποννήσου και να τα χρηματοδοτήσει η Περιφέρεια Αττικής από τους ιδίους πόρους της.

Share This