49 χρόνια μετά την κορύφωση του αντιδικτατορικού αγώνα του λαού μας με την εξέγερση του Πολυτεχνείου, τα ιδανικά αυτού του αγώνα παραμένουν επίκαιρα όσο ποτέ άλλοτε.

Αγώνα που είχε ως ζητούμενο την κατάργηση του φασισμού, την επαναφορά της δημοκρατίας στη χώρα, την ελευθερία, την θέληση του λαού μας για δημοκρατία, ψωμί, παιδεία, προκοπή.

Τιμούμε αυτούς που κατά την διάρκεια της επτάχρονης φασιστικής δικτατορίας εκτελέστηκαν, βασανίστηκαν και εξορίστηκαν στην Αλικαρνασσό, το Παρθένι, τον Ωρωπό, τον Κορυδαλλό, την Μπουμπουλίνας, το ΕΑΤ-ΕΣΑ, τα Γιούρα κ.α.

Κλίνουμε το γόνατο αποτίοντας Τιμή και Δόξα!

Από αυτό τον αντιδικτατορικό αγώνα του λαού μας εμπνεόμαστε και ορθώνουμε μέτωπο απέναντι στον φασισμό, ως στοιχείο δημοκρατικής και αντιφασιστικής διαπαιδαγώγησης του λαού μας και ειδικά των νέων.

Βαδίζοντας σταθερά στο δρόμο του Νοέμβρη για δημόσια υγεία, αξιοπρεπείς μισθούς, δικαιοσύνη, αλληλεγγύη, ισότητα, για ένα καλύτερο αύριο, αντιπροσωπεία της Δύναμης Ζωής με την επικεφαλής της, Ρένα Δούρου και τους Περιφερειακούς Συμβούλους Ελένη Βασιλοπούλου, Βάσω Βερελή, Κωνσταντίνο Βίτσα, Χρήστο Καραμάνο, Νατάσα Κατρανίδου, τα μέλη του Συντονιστικού Κώστα Μπούκα, Φώτη Χρυσικό, Κοσμά Παπαχρυσοβέργη, κατέθεσε στο Πολυτεχνείο λίγα λουλούδια.

Η Διοίκηση Πατούλη οφείλει να αφήσει κατά μέρος, την εκφρασμένη αποστροφή της για τους αντιδικτατορικούς αγώνες του λαού μας και να προχωρήσει τις διαδικασίες για το Μουσείο Αντιδικτατορικής δράσης στους χώρους του πρώην ΕΑΤ – ΕΣΑ, όπως τις είχε ξεκινήσει η Διοίκηση της Δύναμης Ζωής στην Περιφέρεια Αττικής, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη διατήρηση της ιστορικής μνήμης των αγώνων του λαού μας για Δημοκρατία και Ελευθερία.

Share This